ABD’li Dev Banka Kripto Para Sektörüne Giriyor

40 trilyon dolar değerinde mal varlığına sahip Boston merkezli bir saklama bankası olan State Street, artan müşteri talebi karşısında kripto para birimlerine yönelik hizmet sunmak için Dijital bölümünü kurdu. Banka, kripto para birimlerinin taşma noktasında olduğunu ve mevcut düzenlemeler kapsamında mümkün olduğu kadar çok kripto hizmeti sunacaklarını söyledi.

State Street’in yeni kripto para bölümü artan talebi karşılamak için açıldı

Bankacılık devi State Street’in Dijital bölümünü kurması, müşterilerinin artan kripto yatırım talebini karşılamaya dayanıyor. Yeni dijital bölümün yöneticisi olan Nadine Chakar, birçok müşterinin son iki ayda kripto yatırımlarını yüzde 300 artırdığını ve bankanın yoğun talebe yetişmeye çalıştığını söyledi. Chakar konuya yönelik şu ifadeleri kullandı:

Kripto yatırımlarının hızla ilerlediği kritik bir noktadayız. Kripto para ile bağış alan vakıf ve kurumlardan bu bağışları nasıl değerlendirebileceklerine dair telefonlar alıyoruz. Bilançolarına kripto para eklemeyi düşünen şirketler görüyoruz.

Chakar, hizmetlerinin düzenleyici politikalara uymasını sağlamak için düzenleyicilerle yoğun bir iletişim sürecine sahip olduklarını da ortaya koydu.

Kripto para birimlerine ilgi arttıkça, bankalar da buna kayıtsız kalamıyor

State Street, Bank of New York Mellon’dan sonra kripto para birimlerine odaklanan ikinci büyük ABD saklama bankası oldu. Büyüyen kripto ligine katılacak diğer büyük ABD bankaları ise, Northern Trust ve Standard Chartered’ı içeriyor. Bankalar tarafından yapılan duyuru, Frankfurt Menkul Kıymetler Borsası’nda listelenen Bitcoin destekli bir borsada işlem gören tahvilin yöneticisi olarak görev yapmak üzere Iconic Funds atamasının ardından birkaç hafta içinde geldi.

State Street ayrıca, fon yöneticisi ve transfer acentesi olarak atandıktan sonra VanEck’in Bitcoin ETF’sini listelemek için SEC’in iznine başvurdu. SEC, VanEck’in ETF önerisi hakkındaki kararını daha önce ertelemişti. Nadine Chakar, SEC’in bu konuda acele etmeyeceğine yönelik inancını şu şekilde dile getiriyor:

Doğru olanı yapmak ve kripto para sektöründe ihtiyacımız olan netliği sağlamak için daha fazla zaman gerekiyorsa, müşterilerimizle çalışmaya devam edeceğiz. Bu durumda sabır bir erdemdir. Sabırlı olmaya devam edeceğiz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (3)
Add Comment