Herkes Binance Cüzdanlarını İzliyor: Bu Kripto Paralar Çıktı!

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, FTX’in çöküşünün ardından Binance rezerv kanıtı yoluyla cüzdan bilgilerini paylaşarak şeffaflık hareketi başlatmıştı. Bu kapsamda birçok kripto para borsası da rezervlerini kamuoyuyla paylaştı. Binance’nin açıkladığı cüzdanlardaki hareketlilik ise son günlerde çokça konuşulmaya başlandı. İşte ayrıntılar…

Binance cüzdanlarındaki hareketlilik dikkat çekiyor

Hacim bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’nin rezerv kanıtı cüzdanlarının birinden yüklü miktarda Bitcoin (BTC) giriş çıkışı tespit edildi. Tespit edilen işlemlere göre,  büyük işlem yaklaşık 2 milyar dolar değerinde 127 bin BTC’nin Binance soğuk cüzdanlarına girişi oldu. Bu hareketlilik yatırımcılar arasında söylentilere neden olurken, tespit edilen hareketlilik Binance tarafından ”cüzdanlar arası hareket” olarak açıklandı. Verilere göre bu varlıkların kaynağı BTCB rezervleri. Gerçekleşen bu kripto para hareketlerinin ardından BTCB hacminde ciddi bir oranda düşüş görüldü.

Reddit’te de konuyla ilgili açılan başlıkta, Binance’in bu miktarı rezerv kanıtı paylaşımından yaklaşık 20 saat sonra çıkardığı belirtildi. Fonun ulaştığı adresin açıklanmaması da kripto topluluğunun tepkisine yol açtı. Binance daha sonra 200 milyon dolarlık USDT’yi cüzdana geri gönderdi ancak 2.5 milyar USDT hala diğer adreste bulunuyor. Dikkat çekici olan hacimli transferlere dair Binance’den henüz bir açıklama gelmese de işlemlerin borsa içindeki bir düzenlemeyle ilgili olduğu düşünülüyor. Bu noktada Binance tarafından ya iç cüzdan düzenlemesi yapılıyor ya da rezerv kanıtı olarak kullanılan bir soğuk cüzdana Bitcoin aktarımı gerçekleştiriliyor.

Kripto para borsası, Vitalik Buterin ile yapılacak çalışmanın ardından daha şeffaf olunacağını söylüyor

Reddit’teki paylaşımın ardından konunun daha çok dikkat çekmesiyle, Binance, Reddit paylaşımının altına cevap yazdı. Verilen cevapta, yapılan transferin Binance’in kendi cüzdanları arasındaki standart transferlerden biri olduğu belirtildi. Ayrıca işlem gerçekleşen cüzdan adresinin  TRZ soğuk cüzdanı adresi olduğu bilgisi de aktarıldı. Bununla birlikte açıklamada, rezerv kanıtı olarak paylaşılan cüzdanların, Binance’in tüm cüzdanları olmadığı da söylendi. Devam eden süreçte, Vitalik Buterin ile yapılacak çalışmayla birlikte bu konuda çok daha şeffaf paylaşımların yapılacağı da ifade edildi.

Yapılan açıklamalara rağmen yatırımcıarın bir çoğu, BNB chain üzerindeki varlıklar konusunda da Binance’in şeffaf olmadığını düşünüyor. Binance, geçtiğimiz günlerde yaşanan ve kripto para ekosistemini fazlasıyla etkileyen FTX çöküşünün ardından tam rezerv kanıtı ve şeffaflık konusunda çağrılarda bulunmuş, ve buna öncülük edeceklerini söylemişlerdi. Soğuk cüzdanlarında bulundurduğu tüm varlıkları açıklayacağını belirten Binance, diğer borsalarında bu konuda adım atmasına öncülük ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!