Haftanın Altın Fiyatları Grafiği Geldi: İşte Görülecek Seviyeler!

Altın fiyatları, taze günlük zirvelere yol açabilecek bir yükseliş toparlanması girişiminde bulunuyor. Piyasa uzmanlarına göre bu ay, yükseliş kapanışı yapmaya ayarlandığından, uzun vadeli görünüm yükseliş gösteriyor. Deneyimli analist Ross J. Burland ise bu eğilimi göz önünde bulundurarak altına yönelik tahminlerini paylaşıyor.

XAU/USD grafikleri nasıl görünüyor?

Değerli metalin son günlerdeki fiyat hareketlerini inceleyen analist Ross J. Burland’a göre ayın son haftası ve yeni bir çeyreğin başlangıcı, aşağıdaki aylık grafikte yükseliş beklentisi olabileceğini gösteriyor. Mart ayında, daha düşük zaman dilimlerinde bir birikim aşamasını temsil eden bir yükseliş mum grafiği ve uzun fitil ile kapanmaya ayarlandı. Analiste göre altın fiyatları yüzde 61,8’lik bir Fibonacci düzeltme alanından yükseldi. Ancak Burland’a göre ayın ortasında “sağlıklı bir düzeltme” olarak kabul edilebilecek bir şekilde geri çekildi.

Analiste göre ayrıca, değerli metaldeki geri çekilmenin güçlü olmasına rağmen önümüzdeki haftalar için bir yükseliş yapısı için beklentiler bırakan destek de benzer şekilde görünüyor. Boğaların 2.000 doları aşması gerekeceğini belirten Burland’a göre XAU/USD bunu yaparken, muhtemelen arkalarında fiyatın yakın gelecekte taze yüksek seviyelere doğru yaslanabileceği bir yükseliş destek yapısı bırakacak. Altın fiyatları için kısa vadeli bir tahmin sunan analiste göre bu haftaki açılış için, fiyatın direnci kırmak ve yükselmek istediği görülüyor.

Analistlere göre altın fiyatları için izlenmesi gereken seviyeler

Değerli metalin teknik göstergelerini inceleyen FXStreet analistlerine göre XAU/USD’nin 1.900 doların altındaki seviyelerden toparlanma hareketi, 2.070 dolarlık bölgeden son düşüşün yüzde 38,2 Fibonacci geri çekilme seviyesinin işaret ettiği bir direncin yakınında duruyor. Buna göre yüzde 23,6’lık Fibonacci seviyesinin altına bir sonraki düşüş, eğilimi düşüş eğilimi gösteren trader’lar lehine geri kaydırabilir ve daha fazla kayıp için beklentileri destekleyebilir. Dolayısıyla, analistlere göre altın fiyatları için 1.918-1.916 dolar yatay bölge civarındaki bir sonraki ilgili desteği test etmeye yönelik bir miktar zayıflık, belirgin bir olasılık olmaya devam ediyor.

Kriptoarena.com olarak altın hakkındaki tahminlerini yakından takip ettiğimiz FXStreet analistlerine göre, 1.945 dolar seviyesi şimdi 1.958-1.960 dolar bölgesinin önünde acil bir engel olarak hareket ediyor gibi görünüyor. Analistlere göre ikincisi ise yüzde 38,2’lik Fibonacci seviyesi ile çakışıyor. Buna göre bu seviye, kararlı bir şekilde temizlenirse kısa bir kapsama hareketini tetikleyebilir. FXStreet analistlerine göre altın fiyatları, 2.000 dolarlık psikolojik işareti geri almayı hedeflemeden önce, 1.984 dolarlık bölge civarında momentumu yüzde 50 Fibonacci’ye doğru hızlandırabilir. Bu seviyeyi takiben yüzde 61,8 Fibonacci seviyesi, XAU/USD için daha fazla kazanımı sınırlayabilecek ve kısa vadeli trader’lar için önemli bir dönüm noktası olarak görülebilecek 2,005 dolar alanı civarında görünüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!