17 Wall Street Analisti, Haftalık Altın Tahminleri Yaptı!

Wall Street analistleri ve bireysel yatırımcılar, piyasanın yakın vadede geniş tabanlı sağlam bir yükseliş hissi görmesi nedeniyle 2.000 dolarlık altın tahminlerinden vazgeçmiyor. Analistler, Rusya’nın Ukrayna ile devam eden savaşı nedeniyle belirsizlik ve volatilitenin yüksek kalmaya devam etmesi nedeniyle değerli metalin güvenli liman talebinden yararlanmaya devam ettiğini belirtiyor.

Anketler altın fiyatları konusunda neyi gösteriyor?

Wall Street analistleri, küresel piyasa korkusunun altının artan tahvil getirilerine ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın sert yorumlarına dayanmasına yardımcı olduğunu belirtiyor. Altının çok güçlü bir yükseliş trendinde olduğunu belirten Equity Capital piyasa analisti David Madden mevcut ortamda, ralliyi daha yüksek fiyatlara kaydırabilecek çok az etkenin bulunduğunu belirtiyor. Kitco News’in altının fiyatlarına ilişkin piyasanın görüşlerine başvurduğu ankete 17 Wall Street analisti katıldı. Katılımcılardan 12 analist, değerli metalin fiyatlarının önümüzdeki hafta yükseleceğini düşünüyor. Dört analist kısa vadede altın fiyatlarında düşüş eğiliminde olduğunu belirtirken bir analist fiyatlar konusunda tarafsız olduğunu ifade ediyor.

Çevrim içi ankete reel sektörden 1.034 kişi katılım sağladı. Bunların 743’ü altının önümüzdeki hafta yükselmesini bekliyor. Katılımcıların 158’i fiyatların daha düşük olacağını söylerken, 133 seçmen yakın vadede tarafsız kaldığını belirtiyor. Güçlü yükseliş hissi, altın fiyatlarının geçen cuma gününe göre yüzde 1’den fazla artışla haftayı ons başına 1.950 dolar civarında kapatmasıyla geliyor. Analistler, altının kazançlarının, 10 yıllık getirilerin yaklaşık üç yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 2,50’ye çıkmasıyla geldiğini belirtiyor. Tahvil getirileri, Fed Başkanı Jerome Powell’ın merkez bankasının mayıs ayında faiz oranlarını 50 baz puan artırabileceğinin sinyalini vermesinin ardından Salı gününden bu yana yükseliyor. Ulusal İşletme Ekonomisi Yıllık Ekonomik Politika Konferansı’ndaki açılış konuşmasında Powell, enflasyonun çok yüksek olduğu konusunda da uyardı.

Analistlerin XAU/USD için fiyat beklentileri ne?

Piyasa analistleri, Fed’in faiz oranlarını agresif bir şekilde yükseltmeye çalışmasına rağmen, enflasyon eğrisinin oldukça gerisinde kalacağını ve reel oranların negatif olacağını belirttiler. SIA Wealth Management baş piyasa stratejisti Colin Cieszynski, enflasyonun kaybolmadığını ve TNX ile merkez bankası toplantıları ve USD dengelenmesi arasında bir durgunluk içinde olduğunu belirtiyor. Analistler ayrıca altının güçlü teknik ivme görmeye devam ettiğini belirtiyor. Darin Newsom Analysis Başkanı, altın fiyatlarının yakın vadede ons başına 1.991 dolara yükselme potansiyeli gördüğünü ifade ediyor. Newsom konuya ilişkin olarak şu ifadeleri kullanıyor:

Newton’un piyasalara uygulanan Birinci Hareket Yasası – trend olan bir piyasa, bir dış güç tarafından harekete geçirilene kadar bu trendde kalır – bize Haziran altının yükselmeye devam edebileceğini gösteriyor.

Kriptoarena.com olarak görüşlerini yakından takip ettiğimiz tüm analistler altın fiyatlarının mevcut ivmesini koruyabileceği konusunda iyimser değil. Bannockburn Global Forex’in genel müdürü Marc Chandler, artan tahvil getirilerinin altın fiyatları üzerinde baskı oluşturabileceğini iddia ediyor. Chandler, ABD’de ve başka yerlerde daha yüksek getirilerin altının çekiciliğini köreltmesini beklediğini ifade ediyor. Uzman ayrıca Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın etkisiyle, altının 1900-1910 doları yeniden test edebileceğini de sözlerine ekliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!