Ünlü Stratejistler: Altın Önümüzdeki Birkaç Ayda Bu Seviyelerde Olabilir!

Uluslararası bir yatırım bankası olan ANZ Bank’taki stratejistlerin görüşüne göre, sıkı para politikaları, yatırımcıların altına olan iştahını azaltabilir. Bununla birlikte, ANZ analistlerine göre altın fiyatının 1.900 dolar seviyesinin altına düşmesi pek olası görünmüyor. Ayrıca FXStreet analistleri altına yönelik tahminlerini paylaşıyor.

XAU/USD, önümüzdeki üç ay içinde 1.950 dolar civarında işlem görecek

Yeni Zelanda ve Avusturalya merkezli bir yatırım bankası olan ANZ Bank’taki analistler yakın zamanda yayınlanan bir raporda altın fiyatlarına yönelik tahminlerini sunuyor. Bankanın analistlerine göre küresel merkez bankaları enflasyonu kontrol altına almak için para politikasını sıkılaştırmaya başlıyor. Dolayısıyla kötüleşen tedarik zinciri kesintileri ve yükselen emtia fiyatları, Fed’in yıl boyunca daha agresif faiz artırımları yapmaya sevk edebilir. Analistlere göre bu durum, yatırımcıların altına olan iştahını azaltabilir. Ancak değerli metalin aşağı yönlü görünümü önümüzdeki altı ay boyunca 1,900 dolar civarında korunuyor. ANZ Bank stratejistleri ayrıca altın fiyatlarının önümüzdeki üç ayda 1.950 dolar civarında ve bu yıl için ortalama 1.900 dolar civarında işlem göreceğini tahmin ediyor.

FXStreet analistlerine göre ise art arda iki günlük kazancın ardından, altın fiyatı kararsız piyasaların ortasında yukarı yönlü konsolide oluyor. ABD doları erken kaybettiği zemini toparlarken, Hazine getirileri daha yüksek seviyelerde istikrar kazanıyor. Yatırımcılar, Ukrayna’da devam eden jeopolitik kriz ve Batı’nın Rusya’ya daha güçlü bir yanıt vermesi beklentileri arasında Rusya-Ukrayna krizine ilişkin netlik bekliyor. Altın trader’ları da Fed’in son zamanlardaki agresif açıklamaları karşısında ABD ekonomik görünümüne ve yükselen enflasyona ağırlık veriyor. FXStreet analistlerine göre piyasaların odağı, gelecek hafta yapılacak olan ABD Tarım Dışı İstihdam (NFP) açıklamasına kaydığı için değerli metalin fiyatındaki volatilite kısa bir süreliğine geri dönebilir.

Altın fiyatı için izlenmesi gereken seviyeler

Altının teknik göstergelerini inceleyen FXStreet analistlerine göre veriler, değerli metalin fiyatının bir günlük Fibonacci seviyesi olan yüzde 23,6 ile bir önceki yılın en yüksek seviyesi ve dört saatlik SMA5 yakınsaması olan 1.960 doların üzerinde kabul bulmak istediğini gösteriyor. Analistlere göre altın boğaları daha sonra, bir sonraki 1.970 dolarlık seviye ile önceki günün en yüksek seviyesi olan 1.966 doları hedefleyecek. Bir günlük R1 pivot noktası bu noktada hizalanırken, FXStreet analistlerine göre bir önceki ayın en yüksek seviyesi olan 1.975 dolar, boğalar için geçilecek seviye olacak.

Kriptoarena.com olarak analizlerini yakından takip ettiğimiz FXStreet analistlerine göre, anında destek bir haftalık Fibonacci seviyesi olan yüzde 61,8’deki 1.955 dolarda bekliyor. Analistlere göre bunun altında satıcılar 1.949 dolarda bir günlük Fibonacci yüzde 61,8 desteğini bekleyecekler. Ayrıca analistlere göre ikincisinin üzerinde direnememek, bir günlük S1 pivot noktasına doğru 1.942 dolardan yeni bir düşüş başlatacak. Önceki günün en düşük seviyesi ve bir günlük SMA5’in 1,937 dolarda birleşmesi ise altın fiyatında aşağı yönlü hareketin artması durumunda yükseliş taahhütlerine meydan okuyacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!