Haftalık Altın Fiyatları Tahmini: Bu Rakamlar Konuşuluyor!

Altın fiyatları (XAU / USD), ayıların Pazartesi günü erken saatlerde yaklaşık yüzde yarım düşerek 1.750 dolar civarında kadar indi. Kıymetli metalin son zayıflığı, piyasanın riskten uzak ruh hali ve ABD Doları’nın ılımlı kazançlarıyla bağlantılı olabilir.

Koronavirüs korkusuyla Asya-Pasifik bölgesindeki piyasalar kırmızıda

Asya-Pasifik bölgesindeki piyasalar, Çin’de Koronavirüs korkularının artmasıyla kırmızıda. Bunun nedeni, internette yayılan söylentilere göre, kısmen kilitli olduğu için binadan çıkamadıkları için  Shanghai’da yaklaşık on kişiyi öldürdüğü iddia edilen yangınla bağlantılı olabilir. Reuters haber ajansı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

Pazar gecesi  Shanghai’da yüzlerce gösterici ve polisin çatışmasıyla enfeksiyonlar arttı ve Çin’in katı COVID kısıtlamaları üzerine protestolar birkaç şehre yayıldı. Çin, 27 Kasım’da 3.822’si semptomatik ve 36.525’i asemptomatik olmak üzere 40.347 yeni COVID-19 enfeksiyonunun beşinci kez üst üste günlük rekorunu bildirdi.

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi Gabriel Makhlouf’un son zamanlarda yaptığı aşağı yönlü yorumların, ABD Doları’nın daha sıkı kalmasını desteklemesine izin verdiğini de belirtmek gerekir. Bununla birlikte, ABD Dolar Endeksi (DXY), şuana kadar 106.40 civarında hafif kazançlar kaydetti. Risk dışı hava, S&P 500 Vadeli İşlemleri’nin aşağı yönlü performansının yanı sıra ABD 10 yıllık Hazine tahvili getirilerinin beş baz puanlık (bps) düşüşüyle yüzde 3,65’e gerileyebilir.

Bu gelişmeler, altın fiyatlarının toparlanmasını sağlayabilir

Altın fiyatı daha da aşağı yönlü olabilir. Bununla birlikte, daha yumuşak bir verim, XAU / USD’nin önemli verilerin / olayların önündeki ayıları durdurabilir. Bunlar arasında, Federal Rezerv (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın konuşması ve ABD’nin sırasıyla Perşembe ve Cuma günleri yayınlanmak üzere Kasım ayına ilişkin aylık istihdam verileri, altın yatırımcılarının izlemesi için çok önemli olacak.

Bunun nedeni, Powell’ın son Fed toplantısından bu yana ilk kez ortaya çıkmasıyla bağlantılı olabilir. Powell, rutin şahin yorumlarını iletmekte tereddüt ederse ve ABD istihdam raporu kolaylaşırsa, altın fiyatları toparlanmaya tanık olabilir.

Altın fiyatları teknik analizi

İster iki haftalık azalan trend çizgisini geçememesi ister 18 Kasım’dan itibaren aşağı doğru eğimli bir direnç çizgisinden U dönüşü olsun, altın fiyatları piyasanın kötümserliğinin ortasında ayıları geri çağırdı. . Bununla birlikte, 1.747 doları çevreleyen 200-EMA seviyesi, kıymetli metalin ani aşağı yönlü düşüşüne meydan okuyor ve altın fiyatlarını 1.733 dolar civarında haftalık yatay desteğe doğru hızla sürükleyebilecek bir kırılma oluşturuyor.

Bu arada, altın alıcıları başlangıçta 1.768 dolar civarındaki 18 Kasım salınımını vurgulamadan önce 1.756 dolar ve 1.760 dolar seviyelerinde yukarıda belirtilen direnç çizgileriyle karşı karşıya kalabilirler. Altın fiyatı 1.768 dolardan sonra daha sert kalırsa, 1.787 dolara yakın aylık en yüksek seviyeye odaklanılacaktır. Genel olarak, altın fiyatı ayının radarına geri dönebilir, ancak kısa bir süre orada kalabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!