Tarih Bile Kondu: Altın Fiyatı Bu Rekorlara Koşuyor!

Altın fiyatı son zamanlarda oldukça hareketli. Yatırımcılarının beklentilerini karşılamaktan uzak olan altının fiyat performansı, son işlem gününde endişe yarattı. Gelinen süreçte altın ve dolar yatırımı bulunanlar ya da yatırım yapmak isteyenler, piyasa analistlerini dikkatle takip ediyor. Kriptoarena.com olarak uzman görüşlerini ve piyasa analizlerini aktarıyoruz. İşte altın ve dolar için beklentiler…

İslam Memiş altın fiyatı için kritik seviyeleri açıkladı

Makalelerimizde görüşlerine sıkça yer verdiğimiz ünlü piyasa analisti İslam Memiş, yeni hafta ile ilgili görüşlerini aktardı ve akaryakıt fiyatlarına dikkat çekti. Memiş yaptığı açıklamalarda benzinin pompa fiyatında indirim olacağını söylerken, merak edilen altın fiyatı tahminini şu sözlerle aktardı:

Teknik olarak takip ettiğimiz seviye 1730-1780 dolar aralığı. 1730 aşağı kırılmadıkça problem yok, 1780 de yukarı yönlü kırılmadıkça yükseliş başladı diyemiyoruz. 1780’i direnç takip edip yeni zirveleri konuşuyor olacağız.

Usta piyasa analisti İslam Memiş gram altın hakkındaki görüşlerini açıkladı ve şunları söyledi:

Gram altın TL ekranlarda 1051 seviyesinde. 1050-1070 aralığında geziniyor. Kritik direnç 1090 lira. 1060 lira seviyesi kırıldı, orada takıldı. Bir sonraki ataklarda 1090 seviyesini göreceğiz. Ondan sonra 1100’lü rakamları rahat rahat konuşmaya başlayacağız

Devrim Akyıl, altın için işaretlerin geldiğini söyledi ve hedefi belirledi

İslam Memiş’in yanı sıra, Altın fiyatı hakkındaki görüş ve analizlerini paylaşan bir diğer piyasa uzmanı ise Devrim Akyıl oldu. Akyıl, altın fiyatları için beklentilerini ortaya koyarken, yatırımcıların portföylerinin bir kısmını kıymetli metallere ayırmalarının faydalı olacağını açıkladı. Ons altın hakkındaki görüşlerini de açıklayan ekonomist, şunları aktardı:

Ons altın kuvvetli bir hareketlenme yaşadı. 1.615 dolar seviyesine kadar düşmüş ons altının 1.780 dolar seviyesine kadar yükseldiğini gördük. O seviyelerde satış geldiği için fiyatlar biraz geriledi. Burada önemli olan bu satışların kalıcı olup olmadığı meselesidir. Altın fiyatlarının çok düşük kaldığını artık dünya gördü. Merkez bankaları ve büyük portföyle yüklü miktarlarda altın alımı yapıyorlar. Esasında bu bir işarettir.

Ons altın için fiyat hedefini de açıklayan Devrim Akyıl, şunları söyledi:

Ons altında takip seviyemiz 1.736 dolar olmuştur. Bu seviyeyi kırıp kapanışlar gerçekleşmediği müddetçe ons altın için düşüş başladı diyemeyiz. Geçtiğimiz hafta 1.759 dolar seviyesini açıklamıştık. Üzerine çıkıp geri sarkma oldu. Ancak bu seviye yine kritik oldu. Üzerine geçilir ve kalıcılık sağlanırsa trend yukarı yönlü olacaktır. Ancak 1.736 dolar aşağı yönlü kırılırsa olası hedef 1.700 dolar olabilir. Teknik olarak ise ons altının Mart ayı hedefi 2.300 dolar olarak kalmaya devam ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!