Haftalık Altın Fiyatı Tahmini: Bu Verilere ve Seviyelere Dikkat!

Asya’da altın fiyatı (XAU/USD), açılış seansı ilerledikçe baskı altında kalırken, ABD doları DXY endeksine göre 98.50’nin üzerindeyken boğaların elinde kalıyor. Cuma günü açıklanan Tarım Dışı İstihdam verilerinin ardından faiz artışı beklentileriyle dolar haftaya güçlü bir başlangıç yaptı ve fiyat artışı gördü.. Ek olarak, Euro’yu 2022’nin en düşük seviyelerinde tutan Rus gazına yönelik yasaklardan söz ediliyor. Almanya savunma bakanı Pazar günü yaptığı açıklamada, Ukraynalı ve Avrupalı yetkililerin, Rus güçlerini acımasızlıkla suçlamasının ardından, büyümeyi ve para birimini daha da sürükleyebilecek olan Rus gazı ithalatını yasaklamayı Avrupa Birliği’nin görüşmesi gerektiğini söyledi.

FED, değerli metal piyasasında baskı oluşturuyor

Altın fiyatı Cuma gününü, 1.939.62 dolardan yaklaşık yüzde 0.62 düşüş yaşayarak 1.925 dolar seviyelerinde kapattı. Yatırımcılar, Ukrayna’da uzayan bir savaşın risklerini tartmak zorunda kalıyorlar. Ayrıca analistler, FED fiyatlandırmasının değerli metal piyasası üzerinde sürekli bir kara bulut oluşturduğu için altının hedef noktasında kaldığını düşünüyor. TD Securities analistler, konu ile ile ilgili şunları söyledi:

‘Güvenli liman iştahı ve büyük ETF girişleri, fiyatların ons başına 1830 dolar civarında CTA tasfiye eşiklerinin üzerinde tutarak güçlü bir denge sağlarken, şahin bir FED zemininin sürüklenmesi, altın fiyatının yukarı yönlü momentumu üzerinde giderek daha fazla ağırlık oluşturuyor.

Cuma günü açıklanan ABD Tarım Dışı İstihdam raporları Mart ayı için sağlamdı. Geçen ay 490.000 olan tahminlerin altında 431.000 iş eklendi, ancak Şubat ayı iş artışlarına ilişkin veriler daha yüksek revize edildi. Ancak, İşsizlik oranı Şubat 2020’den bu yana en düşük olan yüzde 3,6’ya düştü. Bu, ABD dolarını destekledi. Ek olarak, Reuters, FED’in politika faizine bağlı vadeli işlem sözleşmelerinin, istihdam raporunun ardından düştüğünü ve FED’in daha belirleyici bir darbe indirmek için önümüzdeki üç toplantısının her birinde yarım yüzde puan artıracağı beklentilerine işaret ettiğini bildirdi. Bununla birlikte, dolardaki güce rağmen, TD Securities analistleri, ateşkes görüşmelerinde gerçekçi bir ilerleme ve gerilimi düşürme konusunda ilerleme kaydedilmediği sürece, liman akışlarının altın fiyatını desteklemesinin muhtemel olduğunu savundular.

Altın teknik fiyat analizi

Analistlere göre, inversiyonla flört eden 2y-10y eğrisi, ufuktaki durgunluk konuşmasını daha da körükleyerek altın piyasası için başka bir pozitif dinamik sunuyor. Bununla birlikte, jeopolitik gerilimler ve getiri eğrisi durgunluğu sinyalleri yatırımcının altına olan ilgisini yeniden ateşlerken, şahin bir FED zemininde ve müzakereciler ateşkes için çalışmaya devam ederken aşağı yönlü riskler daha yaygın.’

Altın (XAU/USD), açılış için baskı yapıyor. M-formasyonu yükselişe dönüş modeli ve fiyatın 1.980 dolar ile 2.000 dolar arasında bir boyun çizgisine çekilmesi bekleniyor. Bununla birlikte, konsolidasyon, altının şu anda yüzde 61,8’lik bir Fibo tarafından direndiği yakın vadede aşağı yönlü bir eğilimi olduğunu ortaya koyuyor. Daha fazla altın haberi için, Kriptoarena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!