Güney Kore’de Sular Durulmuyor: Kripto Para Borsaları Tehlikede!

Güney Kore’deki kripto para borsaları için yeni düzenleyici politikaların uygulanması, küçük ve orta ölçekli borsalara musallat olmaya devam ediyor. Korea Herald’ın yakın tarihli bir raporuna göre, toplam on bir orta ölçekli borsa, artan düzenleyici incelemeler nedeniyle faaliyetlerini durdurabilir.

FSC, Güney Kore’deki bazı kripto para borsalarında illegal aktivite tespit ettiğini açıkladı

Güney Kore’de yayınlanan yerel bir rapor, ülkenin en iyi düzenleyici gözlemcisi Finansal Hizmetler Komisyonu’nun (FSC) bazı kripto para borsalarında, birtakım yasa dışı faaliyetlerle karşılaştığını belirtti. FSC’nin, kripto borsalarından faaliyetlerini durdurmalarını istemesi, bu borsaların yasa dışı faaliyetler için de kovuşturma ile karşı karşıya kalmasına sebep olabilir. Ancak yetkililer söz konusu borsaların adını açıklamadı.

Bu yılın ocak ayında uygulanan en son AML yönergeleri, Kore’deki kripto para borsalarının sahte, adsız toplu hesapları ortadan kaldırmasını ve müşteriler için gerçek ad hesapları açmasını gerektiriyordu. Bununla birlikte, ülkede faaliyet gösteren 200 borsanın tümü, ilk teslim tarihine kadar gerekli düzenleyici izni alamadı. Bu sebeple FSC şimdi 24 Eylül’e kadar ikincil bir teslim tarihi belirlediklerini açıkladı.

Yaklaşık 200 borsa saf dışı kalabilir

Bithumb, Upbit, Coinone ve Korbi gibi birkaç üst düzey kripto para borsası dışındaki tüm alım satım platformları eylül ayına kadar kapatılabilir gibi görünüyor. Küçük ve orta ölçekli birçok borsa, yeni yönergelerin onlara kapanmaktan başka bir çare bırakmayacağını açıkça belirtiyor. Darlbit, 15 Temmuz’da kapandığını açıklayan ilk kripto borsası olarak yer alırken, CPDAX tüm operasyonlarını 1 Eylül’e kadar kapatacağını açıkladı. Başka bir orta ölçekli borsa olan Bionic ise, hizmet sistemlerinin yenilenmesi için operasyonunu geçici olarak kapattığını açıkladı.

Düzenleyici kurum tarafından öne sürülen önlemlerin, kripto para piyasasını yatırımcılar için daha güvenli hale getirdiği ve dijital varlıkları kullanarak kara para aklama gibi suç faaliyetlerini engellediği söyleniyor. Bununla birlikte, en son düzenleyici önlem, birkaç borsayı saf dışı bırakmakla kaşı karşıya getiriyor. Pek çok hükümet, düzenleyicileri, yatırımcıların korunmasına yönelik yasaları uygulamaya davet ettiğinden, bazı ülkeler şu anda piyasayı düzenleme konusunda aktif olarak tartışmaya devam ediyorlar. ABD’li milletvekilleri, kripto para düzenlemeleri ile gelmeleri için düzenleyicilere aktif olarak baskı yapıyor. Yakında daha birçok ülke, ABD’nin bu konudaki politikasını takip edebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!