Güney Kore Kripto Para Borsalarına Eylül’e Kadar Süre Tanıdı!

Güney Kore’de faaliyet gösteren kripto para borsaları, Eylül ayı sonuna kadar FSC’ye kaydolmazlarsa ciddi cezalarla karşı karşıya kalabilirler. Güney Kore’de faaliyet gösteren kripto para borsaları da dahil olmak üzere yabancı sanal varlık hizmetleri sağlayıcılarının (VASP’ler) yerel düzenleyiciye kaydolması için 24 Eylül 2021’e kadar süreleri var. Finansal Hizmetler Komisyonu, aksi takdirde Korelilere hizmet sağlamalarının engellenme riskiyle karşı karşıya olduklarını söyledi.

Kore’de Kripto para borsaları engellenebilir mi?

Bu yılın başlarında, Asya ülkesi şüpheli işlemleri bildirmeyen ve ilgili verileri tutmayan tüm VASP’ler için ağır ceza standartları ve para cezaları öngören yeni bir yasa uygulanmaya başladı. Mevzuat 25 Mart’ta yürürlüğe girdi, ancak kripto para borsalarına, iki ay içinde sona erecek uyumlaştırma süresi verildi. Halihazırda, Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC), Kore Mali İstihbarat Birimi (KoFIU) aracılığıyla VASP’lerin kayıt yaptırmak için 24 Eylül 2021’e kadar süreleri olduğunu belirtti. Sonuç olarak, düzenleyici otorite tarafından 27 yabancı işletmeye bu yükümlülüğü hatırlatan bildirimler gönderdi. Gönderilen bildirimde şu açıklamaya yer verildi:

Yasa VASP’lerin KoFIU’ya kaydolmasını gerektiriyor, çünkü yasaya göre, Kore dışında faaliyetler yürüten ancak Kore içinde yerel sonuçları olan yabancı VASP’ler için eşit derecede geçerli olacaktır. Bu nedenle, herhangi bir VASP’nin Korelileri hedef alan kripto para operasyonları yürütmesi durumunda, KoFIU’ya kaydolmaları ve Korelileri hedef alan ticari operasyonları ile ilgili olarak Kanun kapsamındaki gerekliliklere uymaları gerekmektedir.

Bu kuruluşlardan herhangi birinin düzenleyici otoriteye kaydolmaması durumunda, 25 Eylül 2021’den itibaren Korelileri hedef alan ticari faaliyetlerini durdurmaları gerekmektedir. Faaliyetlerine devam etmeleri halinde, beş yıla kadar hapis cezası veya maksimum 50 milyon KRW (yaklaşık 44.000 dolar) para cezası da dahil olmak üzere cezalara tabi olacaklar.

Küçük borsalar hükümeti dava ediyor

Son zamanlarda sektördeki düzenleyici tutumunu geliştiren Güney Kore, özellikle kripto para borsalarını hedef aldı. Bununla birlikte, bazı küçük işlem yerlerinin, mevzuatın ticari operasyonları üzerinde yıkıcı bir etkisi olabileceğine inandıkları için hareket etmeye karar verdikleri bildiriliyor. Bu nedenle, büyük ölçekli borsalar UPbit, Bithumb, Coinone ve Korbit hariç olmak üzere, yerel bankaları çoğu borsadan uzaklaşmaya çağırdığı için hükümete karşı yasal yollara başvurmayı kara verdiler.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!