‘Görülmemiş Çöküş Geliyor’ Uzman: Altın ve Bunları Alın!

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere, kripto para piyasasının yakından takip edilen ünlü finans yazarı Robert Kiyosaki, ABD dolarına alternatif olarak altın, gümüş ve Bitcoin’i (BTC) överek ekonomik görünüm hakkında bazı kasvetli tahminlerde bulundu! İşte detaylar…

Robert Kiyosaki: “Büyük çöküş geliyor! Altın, gümüş ve Bitcoin’i alın!”

Kripto para piyasasının yakından tanıdığı ünlü finans yazarı Robert Kiyosaki, yaklaşan “dev çöküş” hakkında kritik uyarılarda bulunarak, Federal Rezerv’in milyarlarca dolarlık “sahte” para basmaya zorlandığını aktarıyor. Önde gelen finans uzmanı doların sahte bir para birimi olduğunu, altın, gümüş, Bitcoin (BTC) gibi varlıkların gerçek değer olduğunu savunuyor. Öte yandan ünlü finans yazarı şu sözleri aktardı:

“Büyük çöküş yaklaşıyor, dev buhran yakın. FED milyarlarca sahte dolar basımına zorlanıyor. 2025 yılında altın 5 bin dolar, gümüş 500 dolar, Bitcoin’se 500 bin dolar olacak. Peki neden mi? Çünkü benim için altın tanrı geldiğinden beri para,altın ve gümüş tanrının parası, Bitcoin ise insanların parasıdır!”

Kiyosaki durgunluk konusunda uyardı

Özellikle, ABD’de ve dünyada itibari para sisteminin bilinen bir eleştirmeni olan en çok satan yazar ve girişimci, daha önce dünyanın zaten bir durgunluk içinde olduğu konusunda uyarıda bulunarak sert bir iniş beklentilerini dile getirmişti. Daha önce, yatırımcıların kağıt paradan kaçınmaları ve bunun yerine, borsanın muhtemelen daha fazla çökeceğini tahmin ederek, merkez bankalarının birikimi nedeniyle önümüzdeki aylarda toparlanmasını beklediği altın gibi değerli metalleri biriktirmeye odaklanmaları gerektiğini yinelemişti.

Bitcoin’e gelince Kiyosaki onu gümüş ve altının yanı sıra “dünyadaki en sıcak üç konudan” biri olarak etiketledi ve Bitcoin’den “halkın parası” olarak bahsetti. Bunu ise Ocak ayındaki yükseliş rallisini artan talebe bağladı.

Bitcoin fiyat analizi

Bir diğer yandan, Kiyosaki’nin 2025 yılına kadar 500 bin dolardan işlem göreceğini tahmin ettiği lider kripto para birimi, son 24 saatlik süreçte yüzde 0.8 değer kaybetti ve 21.756 dolardan el değiştiriyor. Geçtiğimiz haftaya göre BTC, yüzde 5.19 düşüş yaşasa da yine de artışlar kaydetti. Piyasa değeri ise anlık olarak 417.843.473.507 dolardan işlem görüyor.

Uzmanların bildirdiği verilere göre, Bitcoin’in temel teknik göstergelerinden biri olan Rainbow göreceli güç endeksinin (RSI), uzun vadeli bir yükseliş momentumu öneren uzun bir düzeltmenin ardından ilk kez 12 Şubat’ta yeşile döndüğünü de belirtmekte fayda var.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!