Google Kripto Paralar İçin Reklam Yasağını Resmen Kaldırdı!

Google, reklam politikasını güncelledi ve bazı kripto para birimi işletmeleri artık platform üzerinden reklam verebilecek. Şirket artık dijital varlık para borsalarını ve cüzdanlarını tanıtanlar gibi belirli  reklamlara izin veriyor. Ancak reklam verenlerin belirli gereksinimleri karşılaması ve Google’dan sertifika alması gerekiyor.

Google artık bazı kripto para reklamlarına izin veriyor

Haziran ayının başlarında Google, kripto para birimi işletmelerinin arama motoru aracılığıyla reklam vermesine bir kez daha izin vermek için Finansal ürün ve hizmetler politikasını güncelleyeceğini açıklamıştı. Şimdi, söz konusu değişiklikler yürürlüğe giriyor. İnternet devinin web sitesi ayrıntılarıyla ilgili duyurusu ise şu şekilde:

3 Ağustos’tan itibaren, Amerika Birleşik Devletleri’ni hedefleyen kripto para birimi borsaları ve cüzdanları sunan reklam verenler, gereksinimleri karşıladıklarında ve Google tarafından onaylandıklarında bu ürün ve hizmetlerin reklamını yapabilirler.

Google’dan sertifika alabilmek için, reklam verenlerin ya Mali Suçları Uygulama Ağı’na (FinCEN) bir para hizmetleri işletmesi olarak kayıtlı olmaları ya da federal ya da devlet tarafından kiralanan bir banka olmaları gerekiyor. Ayrıca ilgili yasal gerekliliklere uymaları ve reklamları ile açılış sayfalarının Google’ın reklamcılık politikalarına uyması gerekiyor. 2018’de Google, kripto para birimleri ve ilgili içerikler (ICO’lar, dijital varlık borsaları, cüzdanları ve alım satım tavsiyeleri dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere)” ile ilgili reklamların yanı sıra kriptoyla ilgili “kaynaklar ve bağlı kuruluşlara yönelik reklamları yasaklamıştı. Öte yandan Google daha sonra ABD ve Japonya’da belirli kripto reklamlarına izin verdi.

Google’ın kripto reklamlarını yasaklama sebebi dolandırıcı siteleri engellemek

Geçen yıl haziran ayında, Sidney merkezli hukuk firması JPB Liberty tarafından bu tarz reklamları yasakladığı için Google, Facebook ve Twitter aleyhine toplu dava açıldı. Yeni politika belirli reklamlara izin verse de Google, ICO’lar, DeFi ticaret protokolleri ve “kripto para birimlerinin veya ilgili ürünlerin satın alınmasını, satılmasını veya ticaretini teşvik eden” reklamlara izin vermiyor.

Yasaklanan reklam kategorilerinden birisi de ünlü kripto para birimi sponsorlukları olarak biliniyor. Birçok dolandırıcılık sitesi, sahte Bitcoin eşantiyonlarını teşvik etmek için Google ve Youtube’dan yararlanıyor. Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak, adını ve fotoğrafını kullanarak Bitcoin eşantiyon dolandırıcılığını teşvik ettiği için geçen yıl temmuz ayında Google ve Youtube’a dava açmıştı. Ancak mahkeme Google’ın lehine karar verdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!