Google Trendler Bitcoin (BTC) Boğa Koşusunu Tahmin Edebilir mi?

Google’da Bitcoin (BTC) terimi için trend verileri, bugünkü grafiğin 2017 boğa piyasasınınkine benzer olduğunu gösteriyor.

Google trend verileri ve fiyat arasındaki ilişki!

Twitter kullanıcısı Bitcoin Archive tarafından belirtildiği gibi, “Bitcoin” için Google aramaları grafiği, 2017 boğa piyasasının son ayağıyla eşleşiyor. Söz konusu Google trend grafiği şu şekilde görünüyor:

Yukarıdaki grafikte görebileceğiniz gibi, oval kısım, 2017’den bugüne benzer görünen bölgeyi işaret ediyor (daire ile işaretli kısım). 2017, Bitcoin fiyatının yılın başında 900 dolardan, Aralık ayında 20 bin dolara yükseldiği tarihi bir boğa koşusuydu. Ancak, bu Google trendlerindeki benzerlik, bir boğa koşusunun yakın olduğu anlamına gelmeyebilir. Google trendler tablosu “kripto” arama terimi için ise şöyle görünür:

2017’deki Google Bitcoin trend verileri mevcut grafiğe benziyor. Bununla birlikte, Google’da kripto terimi için 2017’deki aramalarla, mevcut arama grafiği ise uyuşmuyor. Bu nedenle, Google aramaları eğrileri ile boğa koşusu arasında gerçek bir ilişki yok gibi görünüyor. Yine de, bu, Google aramalarının tamamen işe yaramaz olduğu anlamına gelmez. Google aramarındaki artış, gelecekteki fiyat için daha olumlu etki yaratacak olan BTC ve kripto paralara olan ilgiyi gösteriyorlar. Örneğin, 2017 ve 2020’de meydana gelen zirvelere, gerçekten de yüksek fiyat dalgalanmaları eşlik etti, çünkü daha yüksek bir fiyat daha fazla insanı cezbeder. Ve daha fazla insanın yatırım yapması, genel olarak daha iyi bir fiyat anlamına gelir.

Bitcoin bu kritik seviyeyi geçmeli!

An itibariyle, BTC 34 bin dolar civarında işlem görüyor. Bitxoin, son 7 günde yaklaşık yüzde 1.2 düşerken, geçen aya göre değeri neredeyse yzde 7 düştü. Aşağıda son 6 ayda Bitcoin değerindeki değişimi gösteren bir fiyat tablosusunuzu görebilirsiniz.

Bitcoin, Çin’in Bitcoin yasağının yinelenmesinden dolayı Mayıs ayında yüzde 50’lik bir düşüş yaşadı. Sichuan gibi büyük madenci merkezlerindeki kripto para madenciliği tesislerinin kapatılması fiyatın düşmesine neden oldu. BTC, çöküşten bu yana toparlanamadı ve işlerin ne zaman daha iyiye gideceğini söylemek zor. Boğa koşusunun başlaması için 41 bin dolar seviyesinin üzerine çıkması gerek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (1)
Add Comment