Fiyat Analizi: Ethereum ve Cardano İçin Bu Seviyeler Kritik!

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan büyük düşüşler ve ciddi değer kayıplarının ardından kripto para piyasalarında dalgalanmalar devam ediyor. Lider altcoin Ethereum(ETH) ve altcoin projesi Cardano(ADA) için önümüzdeki süreçte beklenen seviyeler neler?

ETH ve ADA fiyat seviyelerini gelecek dönemde neler bekliyor?

Ethereum(ETH), geçtiğimiz sekiz hafta boyunca düşüş yaşamaya devam etti. 2022 yılı, hisse senetleri ve kripto para birimleri de dahil olmak üzere ciddi düşüşlerle devam ediyor. Peki ETH ve ADA için bir sonraki önemli destek nerede?

Grizzly Teknik Analiz günlük grafiğe göre; Ethereum, Mart ayında kilit dinamik direncini geçmesinin ardından yükseliş eğilimi olasılığı görülüyordu. Ancak, Nisan ayında ETH beklenmedik bir şekilde düşüş gerçekleştirdi. ETH’un, destek görevi gören seviyeye geri döndüğü belirtiliyor. Bu yapı, boğaların fiyatı yukarı itmek için yeterli güce sahip olmadığı anlamına geliyor.

Trenddeki bu zayıflık günlük mum çubuklarında da görülmektedir. 19 Mayıs 2021’de, fiyatın yeşil talep bölgesine ulaştığı ve yüksek satın alma baskısının günlük mumun uzun bir yükseliş fitili ile kapanmasına neden olmuştu. Grafikte sunulan bu alan 1300 – 1500 dolar fiyat aralığında yer almaktadır. Diğer yandan, orta ve uzun vadeye bakıldığında ise, boğalar direnç seviyesini 2450 dolardan geri alırsa, mevcut düşüş momentumunun değişeceği bildiriliyor. Trend endeksi destek seviyesinin altında olmaya devam etmesi ayıların piyasayı tamamen kontrol ettiğini anlamını belirtiyor. Bu gösterge, piyasadaki boğa ve ayı hakimiyetini izlemek için kapsamlı bir araç olarak sunuluyor.

Temel Direnç Seviyeleri: 2200 dolar ile 2450 dolar aralığında yer almaktadır.

Hareketli ortalamalar:

MA20: 2299 dolar

MA50: 2764 dolar

MA100: 2812 dolar

MA200: 3277 dolar

ETH/BTC Grafiği

ETH/BTC çifti grafiğine göre ise, fiyat seviyeleri 2022 yılının başlarında fiyatı iki kez başarıyla desteklemiş olan 0.065’te yatay destek seviyesine yaklaştığı belirtiliyor. Bu seviyenin yakın zamanda tekrar test edileceği ve boğalar ETH’yi desteklerse, 0.07’de bulunan direnç seviyesine doğru yukarı yönlü hareket olasılığı bulunuyor. Ancak, ayılar piyasada hakim olmaya devam eder ise 0.065’in altına düşme olasılığı olduğu bildiriliyor. Bu durum ETH’un BTC’ye karşı mevcut düşüş eğilimini hızlandırabilir.

Temel Destek Seviyeleri: 0.065 BTC ile 0.06 BTC

Temel Direnç Seviyeleri: 0.07 BTC ile 0.072 BTC

Zincir Üstü Analizine göre; Belirtilen grafikte, son piyasa çöküşü boyunca en az 100 ETH (yeşil daire) tutan adreslerin sayısı artıyor. Metrik yükselmeye başladığında, fiyatın da ardından yükselmeye başladığı gözlemlendi. Ancak, göstergenin birikimi önceki iki örnekteki kadar önemli olmadığı belirtiliyor. Eğer birikim artışı devam ederse, kısa vadeli bir düzeltmenin arz şoku ve fiyat artışına yol açabileceği bildiriliyor.

Cardano (ADA) yeniden yükselişe geçecek mi?

Kripto para piyasalarında yaşanan ciddi fiyat düşüşleri Cardano(ADA)’yu da etkiledi. Fiyat seviyelerinde uzun süre resesyon yaşayan ADA, piyasalardaki yaşanan düşüşlerle birlikte doğru orantılı harekat gerçekleştirdi. Sıkıştırılmış direnç seviyesi, ADA fiyatını şu anda güvenli bölgede tutuğu görülüyor, ancak devam eden bir düşüş hareketinin yaklaştığı belirtiliyor.

ADA fiyatı, alt destekten hemen sonra yükseliş yaşadı ve yükselen bir üçgen trend görüldü. Bununla birlikte, fiyat şu anda güçlü şekilde yerel dirence doğru ilerlediği belirtiliyor, ancak yükseliş salınımı bir toparlanma olarak görülmemesi bildiriliyor. Grafikte belirtilen ADA fiyatı 0,54 seviyelerindeki yerel direnç seviyesinden, 0,59 seviyelerinde doğru dalgalandığı belirtiliyor. Bununla birlikte, fiyatlar 0,4 doların hemen altındaki alt desteğe doğru ağır bir şekilde düşebileceğinden, bu üçgen içinde geçici bir sıçrama oluşabileceği bildiriliyor.

Nisan ayının başından bu yana ayılar ralliyi domine etti ve fiyatın yüzde 50’den fazla düşmesine neden oldular. RSI 10 günden fazla bir süredir daha düşük destek seviyelerine yakın görünüyor. Cardano (ADA) fiyatı sert bir şekilde düşüş yaşamaya devam edebilir, bu durum ayıların hareket halinde olduğu gösteriyor. Daha fazla kripto para haberi için Kriptoarena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!