Altın Fiyatları Şimdi Nereye Gidiyor? İşte Teknik Analiz!

Altın fiyatları, Perşembe günkü Asya seansı sırasında önceki günün toparlanmasını genişleterek, 1.858 dolar civarında gün içi yüksek seviyeyi yenilemek için teklifler alıyor. Altının en son yükselişi, daha yumuşak ABD Hazine verimleriyle ve daha güçlü ABD enflasyon verileri ve ABD Dolar Endeksi (DXY) performansının düşük olmasıyla bağlantılı olabilir.

Piyasalara genel bakış ve altını etkileyen faktörler

Bununla birlikte, ABD 10 yıllık Hazine getirileri, iki haftanın en düşük seviyesi civarında 1,4 baz puan (bps) düşüşle yüzde 2,92’ye geriledi. Bunu yaparken, gösterge tahvilleri art arda dördüncü gün düşüyor. Fedspeak’in geç saatlerde karışık çıkması nedeniyle getiriler, beklenenden daha yüksek ABD enflasyon verilerini destekleyemedi. Bununla birlikte, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), önceki yüzde 8,1 ve yüzde 8.5 beklentilerine kıyasla yıllık bazda yüzde 8.3’e yükseldi. Daha da önemlisi, daha iyi Çekirdek TÜFE olarak bilinen Gıda ve Enerji çıkışlı TÜFE, önceki okumaların yüzde 6,5’ine karşılık yüzde 6,2 yıllık rakamlarla yüzde 6,0 tahminlerini aştı.

Cleveland Fed Başkanı ve FOMC üyesi Loretta Mester daha önceki ayıları hatırlatarak “Sonsuza kadar 75 baz puanlık bir faiz artışını dışlamıyorlar” dedi. Bu arka plana karşı, DXY hafif kayıplar veriyor ve ABD hisse senedi vadeli işlemleri durgun piyasalarda yaklaşık yüzde 0,30 arttı. İleriye dönük olarak, ABD İşsizlik Başvurularının haftalık baskıları ve aylık Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) bugünün takvimini süsleyecek ve bu nedenle net talimatlar için niteliksel katalizörlere büyük önem verilecektir. Son dönemde piyasadaki konsolidasyon hareketleri dikkate alındığında, altın fiyatlarının daha düşük getirilerden ve ABD dolarının geri çekilmesinden faydalanması muhtemeldir.

Altın fiyatları teknik analiz

Altın fiyatları, Perşembe günü 200-DMA’nın yakınsamasından, Ağustos 2021’den yükselen trend çizgisinden ve Ağustos 2021’den Mart 2022’ye kadar olan yüzde 61.8 Fibonacci düzelmesinden toparlanmayı haklı çıkararak ayakta kalmaya devam ediyor. Ayrıca yakın zamanda gelişen RSI (14) çizgisi de alıcıları umutlandırıyor ve MACD sinyallerinin düşüş eğilimini azaltıyor.

Sonuç olarak, altın alıcıları muhtemelen 100-DMA’nın birleşmesine ve 21 Nisan’dan itibaren 1.885 dolar civarında aşağı eğimli bir trend çizgisine doğru ilerliyorlar. Bununla birlikte, XAU/USD boğalarını 1.900 dolara saldırmaya çağırmadan önce, 1.885 doları aşan herhangi bir yükselişin Mart ayının en düşük seviyesi 1.890 dolardan itibaren onaylanması gerekecek. Alternatif olarak, geri çekilme, altın fiyatlarını yılın en düşük seviyesi 1.780 dolara yönlendirmekten çekinmeyecek olan 1.835 dolarlık destek birleşmesinin ötesinde zor olmaya devam ediyor. Daha fazla altın fiyatları haberi için, Kriptoarena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!