Ethereum Yükselişi ”Merge” Sonrası Devam Edecek mi?

Zincir üstü veri analizi platformu Santiment, lider altcoin Ethereum (ETH)’un geçen ayki yaklaşık yüzde 80’lik artışının ve buna olan önemli piyasa ilgisinin iyi bir işaret olabileceğine dikkat çekti. Zincir üstü analiz platgormu yaptığı açıklamada,  yaşanan gelişmelerin Ethereum yükselişinin devam edeceğine işaret ettiğini söyledi. İşte ayrıntılar…

ETH boğa koşusu Merge’den hemen önce mi gerçekleşecek?

Dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi ve lider altcoin olarak adlandırılan Ethereum (ETH), Perşembe günü 1927 dolara kadar çıkarak Haziran ayının başından bu yana en yüksek seviyesine ulaşmış oldu . Ralli çoğunlukla test ağlarından biri olan “Goerli”nin başarısına bağlanıyor. Mergee yaklaştıkça, topluluk genelinde beklenti iyiden iyie artnış görünüyor. Ethereum Merge, onu daha hızlı ve daha enerji verimli hale getirmesi beklenen önemli bir olaydır. Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, son test ağı Goerli , ana ağın Eylül ayında yürüteceği şeye benzer bir süreci simüle etti.

Merge, Ethereum’un bir iş kanıtı sisteminden hisse kanıtı adı verilen daha maliyetli ve enerji verimli bir sisteme geçişinin altında yatan blockchain’ine sahip olacak. Proof-of-work konsensüs mekanizmaları, daha maliyetli ve çevresel riskleri olan işlemleri doğrulamak için kripto madencilerine bağlıdır. Bununla birlikte, Proof-of-stake ağları, doğrulayıcıların katılmak için belirli miktarda token kullanmasını gerektirir ve bu da kullanımlarını çok daha kolay hale getirir. Birden çok kez ertelenen etkinliğin şimdi 19 Eylül’de gerçekleşmesi planlanıyor.

Stake edilen Ethereum miktarı yükselmeye devam ediyor

Ağ üzerinde stake edilen ETH, birleşme yaklaştıkça istikrarlı bir şekilde yükselmeye devam ediyor. İlk doğrulayıcı düğümü bir yıldan uzun bir süre önce kuruldu ve o zamandan beri binlerce doğrulayıcı bu çabaya katıldı. Yol boyunca birkaç kilometre taşına ulaşıldı ve test ağlarının çoğu başarıyla birleştirildi.

ETH’nin tüm zamanların en yüksek seviyesinden yaklaşık 50’den fazla düştüğü göz önüne alındığında, bu miktar önemli. Bir süre önce, Merge öncesinde stake edilen toplam ETH sayısı, toplam arzının yüzde 10’undan fazlasına ulaştı. FOMO ve birleşme beklentisi nedeniyle, stake edilen toplam ETH sayısı 13,3 milyonu aştı. Bu, ETH’nin zaten toplam arzının yaklaşık yüzde11’inin dolaşımdan çıktığını gösteriyor. Ethereum fiyat grafiğine bakıldığında son bir yılda fiyatın yaklaşık yüzde 33,4 düşüş yaşadığı görülüyor.  Son dönemlerde fiyat toparlanması yaşanırken, ETH bir haftada yaklaşık yüzde 16 yükseldi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!