Ethereum London Hard Fork Yaklaşıyor: Fiyata Etkisi Nasıl Olacak?

Ethereum fiyatını yukarı yönlü olarak etkilemesi beklenen en önemli olay olan Londra harf forku bu ay Ethereum’un geleceğini etkileyecek önemli gelişmeler yaşanıyor. ETH ağı EIP 1559 güncellemesinin kapsayan Lodra Hard Forku için Ropsten test ağını bağlatmıştı. Ana ağ üzerinden çalışmaların temmuz ayı içerisinde yapılması öngörülüyor. Ethereum ağında yapılan bu güncellemenin ETH fiyatını son derece olumlu etkileyeceği, hatta Bitcoin hareketlerine bağlı olarak yeni bir 3.000 dolar üstü Ethereum fiyatı bile görebileceğimiz düşünülüyor.

ETH’nin azalan arzına karşı katlanarak artan talep fiyatını yükseltecek

ConsenSys kurucusu Joseph Lubin, önde gelen akıllı sözleşme platformunun Ağustos güncellemesinden önce üstel taleple karşı karşıya kalmasını beklediğinden, ETH’nin değerinin artacağına inanıyor. CNBC ile yaptığı bir röportajda Lubin, ekibinin Ethereum (ETH) platformunun üzerine inşa etmek isteyenlerden büyük bir ilgi gördüğünü ve ETH talebinin de arttığını söyledi. Lubin, ETH’yi etkili bir şekilde deflasyonist bir varlık haline getirecek olan yaklaşan Londra hard forku ile birleştiğinde bu fenomenin Ethereum fiyatını önemli ölçüde artıracağını söylüyor. Konuya ilişkin olarak Lubin tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Ether tokeninin işlemleri yürütmek, ağ üzerinde programları çalıştırmak ve esasen büyük ölçüde azalan arzın üzerine katlanarak artan bir talep görüyoruz. Bu nedenle talepte ve Ethereum değerinde muazzam bir artış olacağını tahmin ediyoruz.

Ethereum 2,5 trilyon dolar işlem hacmine ulaştı

Austin Arnold yeni bir videosunda 2021 yılının ikinci mali çeyreğinde, ETH ağı işlemlerde 2,50 trilyon dolar üzerinde yerleştiğini söylüyor. Arnold, Ethereum platformundaki gelişme ve ilginin yalnızca 2. çeyrekte artmasına rağmen, ETH’nin fiyatının bu büyümeyi yansıtmadığını söylüyor. Bugün, Ethereum 2.000 doların altında işlem görüyor. Mayıs ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4.000 doların çok altında işlem görüyordu.

Ev sahibi, bu eşitsizliğin Ethereum ağında gerçekleşen istikrarlı para talebindeki hızlı artıştan kaynaklandığını ve bu da sahiplerinin fonlarını ETH’den ve dolara sabitlenmiş kripto para birimlerine kaydırdığını ima ediyor. Lubin, 4 Ağustos’ta yükseltme başladığında fiyatın ETH için faizden farklılığının değişebileceğine inanıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!