Ethereum (ETH) Bir Kilometre Taşını Daha Devirdi

 Stake edilen Etherum (ETH) miktarı, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 8,9 milyon ETH ile zirveye ulaştı. Bu miktar, an itibariyle 28 milyar doların üzerinde.

Ethereum, yeni güncellemeler için gün sayıyor!

Kripto para analiz platformu Glassnode’dan elde edilen zincir üstü verilere göre, ETH 2.0 mevduat sözleşmesindeki toplam değer, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 8.965.186 ETH’ye ulaştı.
Tüm zamanların en yüksek seviyesinde olmasına rağmen stake edilen ETH sayısı, dolar bazında  hala tüm zamanların en yüksek seviyesinin altında. Kontrat, Ether’in tüm zamanların en yüksek fiyatı olan 4.870 dolara ulaştığı Kasım ayında doların zirvesine ulaştı. Etherscan’a göre, ETH 2.0 sözleşmesinin en yüksek dolar değeri yaklaşık 39 milyar dolar.
 
Bu dönüm noktasıyla birlikte, dolaşımdaki tüm Etherum’un yüzde yedisinden fazlası artık ETH 2.0 sözleşmesine dahil edildi ve ağın hisse kanıtına (PoS) geçmesini bekliyor. Yeni teknolojiye geçişin, ekosistemin Beacon zincirinin lansmanı ile 2020’de yolculuğa ilk başlamasından sonra bu yıl gerçekleşmesi bekleniyor. Son zamanlarda Ethereum planları hakkında konuşan Vitalik Buterin, planlanan geçişin yaklaşık yüzde 50’sinin tamamlandığını kaydetti. Güncellemenin bir sonraki aşamasının, Ethereum ağını bir iş kanıtı protokolünden resmi olarak hisse kanıtına dönüştürecek olan değişim olduğunu ekledi. ”The Merger” olarak bilinen sistem, Ethereum ana ağının geçişini sağlayacak. Bu, ağı daha enerji verimli hale getirerek ağa fayda sağlayacak. Güncellemenin bir sonraki aşaması olan ”The Surge”, ”sharding” tanıtarak ağa ölçeklenebilirlik özellikleri getirecek.

JPMorgan ve Bloomber’den çarpıcı ETH raporu

Güncellemeler zamanında yapılmazsa, Ethereum hakimiyetini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilir.
Bu yükseltmeler için kesin zaman çizelgesi şu anda bilinmiyor. Bu nedenle, küresel yatırım bankası JP Morgan’daki analistlerin yakın zamanda Ethereum ağının DeFi pazar hakimiyetini rakiplerine kaptırabileceği konusunda uyardı. Bankanın küresel pazarlar stratejisi genel müdürü Nikolaos Panigirtzoglou tarafından yazılan bir raporda, mevcut hızda, Ethereum’un ölçeklendirme çözümlerinin çok geç gelebileceğini ve diğer Blockchain’lerin DeFi pazar payında Ethereum’u geride bırakabileceğini bildirdi. JPMorgan’ın uyarısı, Ethereum’un DeFi hakimiyetinin şu anda yüzde 70 civarında olduğu ve hızla düştüğü bir zamanda geliyor.
 
Bu görüşün aksine, Bloomberg Intelligence’ın 2022’deki ilk ”Crypto Outlook” raporu, Ethereum için hala oldukça iyimser bir tablo gösteriyor. Rapora göre, Ethereum’un Bitcoin ile birlikte lider konumda olmaya devam etmesi bekleniyor. Etherum fiyatı, kripto para piyasasının geri kalanıyla birlikte bir darbe alırken, rapor, Ether’in bu yıl sonunda 5 bin dolarlık engeli aşmasını bekliyor. Şu anda Ether I, son yedi gün içinde yüzde 13.9 düşüşle 3.100 dolar civarında işlem görüyor.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!