İşte Dünyanın En Zengin 10 İş Adamının Kripto Paralara Karşı Tutumu!

İşlem hacmi, kurumsal yatırım ve artan ağ etkinliği, kripto para sektörünün kitlesel pazar durumuna ulaşma konusunda nihai hedefidir. Piyasa likiditesi, oynaklığı azaltmak ve kripto paraları daha sürdürülebilir kılmak için bir katalizördür. Forbes’a göre, teknoloji milyarderleri dünyanın en zengin 10 insanından 7’sini temsil ediyor. Bu milyarderler, dijital nesil için ürünler ve hizmetler yarattılar, ancak kripto para sektörüne karşı tavırları bölünmüş durumda.

 Elon Musk ve Warren Buffet

Milyarderin kripto para birimleri hakkındaki algıları bölünmüş durumda. Hem Blockchain hem de kripto paralar, kişinin geçmişine ve önceki finansal ve teknolojik deneyimlerine bağlı olarak farklı anlamlar taşır. Bununla birlikte, ikisi arasındaki tutarsızlıklar genellikle gösterilmektedir ve kripto para birimlerinden genellikle şüphe duyulmaktadır.  Elon Musk ve Michael Saylor gibi CEO’lar Bitcoin’e yatırım yapmış olsalar da, kripto para dolandırıcılığı ve terör fianasmanı gibi riskler, düzenlenmemiş bir piyasada sorun teşkil etmeye devam ediyor.  Milyaerder iş adamı Wu Jihan’a gör, düzenleyici baskı, kötü aktörleri ortadan kaldırdığı için bu sektör için faydalıdır.

Bununla birlikte, önceki küresel kripto para olayları, milyarderlerin piyasa algılarını etkiledi. Yine de kriptonun teknolojik temeli olan Blockchain, dijital altyapımızın gelişimine değer katıyor. Yine de, En zengin 10 listesinde 6. sırada yer alan Warren Buffet, hem Bitcoin ve altcoin’leri paraları hem de Blockchain teknolojisini tamamen değersiz görüyor ve hakaret etmeye devam ediyor. Elon Musk ve Warren Buffet dahil olmak üzere ilk 10’aki milyarderden yalnızca birkaçı dijital paralar konusunda sesini yükseltirken, diğerleri susma haklarını korudu.

Jeff Bezosi ve Bernard Arnault

Sizler için, en zengin 10 milyarderden bazılarını ve kripto para birimleri konusundaki duruşlarını ortaya koyan bir liste hazırladık. Jeff Bezosi Amazon yakın zamanda kripto para birimlerini benimsemeye çalıştığını iddiasının yayılması üzerine spekülasyon konusu oldu. New York Tims, şirketteki kripto para çabalarının, geçici olarak Amazon CEO’su olarak görevinden ayrılan Jeff Bezos tarafından yönetildiğini iddia ediyor. Yine de Amazon, kripto para birimleriyle ödeme kabul edeceğini reddetti. Ancak Binance CEO’su Changpeng Zhao, Amazon’un kripto para sektörüne girişinin yeni bir boğa koşusu için katalizör olabileceğini vurguladı.


Bernard Arnault Louis Vuitton dahil 70 markaya sahip lüks perakende şirketi LVMH’nin sahibi Bernard Arnault, 2020’den bu yana 150 milyar dolar olan gelirini ikiye katladı. Kripto para birimleri konusundaki kamuoyu duruşu neredeyse hiç yok. Bununla birlikte, 2019 basın açıklaması, Dior veya Louis Vuitton gibi LVMH markalarının, ürünün orijinalliğini kanıtlamaya yardımcı olacak bir blok Blockchain altyapısı oluşturmak için ConsenSys ve Microsoft (NASDAQ:MSFT) Azure ile ortaklık kurduğunu açıkladı. Ayrıca Louis Vuitton, şirketin lüks cazibesinin NFT platformlarında keşfedilmeye değer olduğunu gösteren bir NFT koleksiyonu başlattı. Bu nedenle, bir varlık olarak doğrudan kripto para birimlerine yatırım yapmak şirkete değer kazandırmazken, Blockchain lüks markalar için tercih edilmeye devam ediyor.

Bill Gates ve Mark Zuckenberg: kripto para tutkusu ve şüphesi

Microsoft’un kurucusu Bill Gates, suç faaliyetlerinde kullanılmaları nedeniyle kripto para birimlerinin “büyük bir hayranı” olmadığını vurguladı. Dahası, Bitcoin hakkındaki görüşünün tarafsız olduğunu ilan etti ve “Bitcoin sadece çılgınlığa dayalı olarak yukarı ve aşağı yönde hareekt edebilir” dedi. Kripto (Bitcoin), spekülatif doğası nedeniyle Bill Gates’in ilgisini çekmese de, Microsoft Azure’da Blockchain kullanılıyor ve altta yatan teknolojinin avantajları olduğunu vurguluyor. Ancak şirket, 10 Eylül’den itibaren Microsoft Azure Blockchain üzerindeki fişi çekeceklerini duyurdu.


Mark Zuckerberg açıkça kripto para birimlerinin, dijital varlıkların dijital ödemelerin geleceği olduğunu iddia etti, blockchain ve Bitcoin’i çevreleyen teknolojinin “Facebook’u geliştirmeye yardımcı olabileceğini” vurguladı. Anthony Scaramucci’nin vurguladığı gibi, Zuckerberg bir “Bitcoin hayranı. Ayrıca Facebook, Diem stablecoin’lerinin piyasaya sürüldüğünü duyurduklarında daha Blockchain dostu hale geldi. Zuckerberg, çevrimiçi para harcamanın fotoğraf paylaşmak kadar basit olması gerektiğini iddia etti, ancak dijital para birimi çabaları düzenleyici baskıyla çatıştı. Ayrıca, Facebook’un sadece Blockchain teknolojisini uygulamanın ve Bitcoin’e yatırım yapmanın ötesine geçtiği söylendi, bu efsane hızla çözüldü.

 Larry Ellison ve Mukesh Ambani: kripto para reklamlarına yeşil ışık

Larry Ellison’ın Oracle (NYSE:ORCL) girişiminin Tesla’yı edip bilançolarına Bitcoin ekleyeceği söylentileri çıktı. Ancak şirket söylentilere kulak asmadı ve şirket hissesi duyurunun ardından yüzde 6 düştü. Bir Business Insider makalesinde Larry Ellison, Blockchain’in modası geçmiş “uzun süreli kimlik doğrulama” uygulamalarına bir alternatif olduğunu vurguladı. Ek olarak Oracle, tedarik zinciri yönetimi ve akıllı sözleşmelerde işletmelere yardımcı olmak için bir Blockchain uygulamasının geliştirildiğini de duyurdu.


Mukesh Ambani Reliance Industries Başkanı Mukesh Ambani, petrol ve telekom endüstrisindeki payını artırdıktan sonra yeni bir sektöre girmeyi planladı. Akash, kripto para birimini açıkça vurgulamasa da, iletişim varlığı olan Reliance Jio Infocomm Ltd, bir LiveMint raporuna göre JioCoin’lerini yayınlamayı planlıyor. Buna ek olarak, şirket kripto projesini geliştirmeye ve inşa etmeye yardımcı olmak için 50 profesyoneli işe alırken, Mukesh Ambani projeye liderlik edecek. Ayrıca, Ambani şirketi VHL Blockchain girişimine yüzde 5,57 hisse olarak 5 milyon dolar yatırım yaptı. Mukesh, Blockchain  açıkça vurgulamasa da, şirketi ve yan girişimi, teknolojiye büyük yatırım yaptı.

Sergey Brinve ve Larry Page

Google (Larry Page ve Sergey Brin) Facebook’a benzer şekilde Google, 2017 ICO sırasında kripto para dolandırıcılıklarını durdurmak için platformlarında kripto ile ilgili tüm reklamları yasaklayarak müdahale etti. Bununla birlikte, ICO konusundaki duruşları, genel olarak dijital para hakkındaki görüşlerine benzemiyor. Pariste’ki bir konferans sırasında Sergey Brin, Google’ın teknolojinin “kanayan kenarında” olmadığını vurguladı. Bununla birlikte Brin, endüstri hakkında pek bir şey bilmemesine rağmen madenciliğin bu sektöre “ilgisini çektiğini” vurguladı. Bu arada Google, platformlarında kripto para reklamcılığını yeniden onayladı ve Brin’in belirttiği gibi, Google X bölümünde araştırma odaklı bir yaklaşım dijital para fikirlerini “gerçek” hale getirebilir.

Sonuç olarak, en iyi 10’da bulunan şirketler  zaten Blockchain teknolojisine yatırım yapıyor ancak doğrudan Bitcoin’e sahip olma riskini almak konusunda isteksizler. Blockchain, milyarder topluluğu içinde işlemler için kripto kullanma fikrinden daha iyi algılanıyor. Warren Buffet, Bitcoin’in yapısını ve toplumsal kullanım durumunu baltalayan tek muğlak milyarderlerden biridir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!