Elon Musk Bitcoin (BTC) Satmadı: Tek Adam Rejimi Güvenilir mi?

Tesla’nın yakın zamanda elindeki Bitcoin (BTC)’lerinin tamamını satacağına dair çok sayıda spekülasyon ve FUD’dan sonra, Elon Musk, “Tesla hiç Bitcoin satmadı” diyerek piyasayı sarsan bu belirsizleğe açıklık getirmiş oldu.

Elon Musk eninde sonunda Bitcoin (BTC)’lerini satacak

Elon Musk’ın Pazar günü geç saatlerde attı tweet Bitcoin‘i sarstı. Genel kripto para piyasası ani bir çöküşle yüzde 10’dan fazla değer kaybetti. Musk’ın Bitcoin’lerini satmadığını belirten son tweet’i Bitcoin’in toparlanmasına yardımcı oluyor. Musk’ın açıklamasının ardından BTC fiyatı 2 bin dolar artarak 43 bin dolar’dan  45 bin dolar’a yaklaştı.

Açıkçası, Elon Musk’ın Bitcoin ve genel olarak kripto para sektörü üzerindeki etkisi çok yüksek görünüyor. Bitcoin eleştirmeni Peter Schiff, eğer sadece bir tweet yatırımcılara kaosu yaşatabiliyorsa, Bitcoin’in “güvenli liman varlığı” veya “değer deposu” statüsününü hak etmediğini belirtti. Schiff’e göre,  Tesla,  Bitcoin’ini henüz satmadığını doğruladı ama bu yakın gelecekte satmayacağı anlamına gelmez. Bu da bize tek bir kişinin milyonlarca insanın umutlarını bağladığı bir sistemi tek başına sarsabileceği acı gerçeğini gösteriyor.

 Analist: Korku ve açgözlülük endeksinde toparlanma var

Bitcoin tutkunu Anthony Pompliano ise, bu düşüş ve kaos esnasında, dipten Bitcoin satın aldığını ve FUD ortamını sevdiğini söyledi.

Binance CEO’su Changpeng Zhao ayrıca şunları yazdı:

Bitcoin’e bir şey olmadı! Her türlü nedenden dolayı piyasada her zaman dalgalanmalar vardır. Başkalarını tweet’leri için suçlayabilirsiniz. Ya da bunu fırsata çevirebilirsiniz.

Mevcut Bitcoin korku ve açgözlülük endeksi 27’ye düştü, bu da piyasada büyük bir korku olduğunu gösteriyor. Çinli analistleri Wu Blockchain, bunun son haftalardaki korku seviyesinden çok daha iyi olduğunu belirtiyor. Analist şunları yazdı:

Mevcut BTC Korku / Açgözlülük Endeksi 27, korku içinde ama dünkü 20’lik endekse göre bir artış var. Geçen yıl 13 Mart’taki BTC Korku / Açgözlülük Endeksi sadece 10’du ve yaklaşık iki hafta 20’nin altında kaldı.

An itibariyle, Bitcoin (BTC) 841 milyar dolarlık piyasa değeri ile 44.880 dolardan işlem görüyor.

Comments (0)
Add Comment