Dogecoin (DOGE) Zirvede: Türkiye Üçüncü Sırada Yer Alıyor!

İnternette aranma istatistikerini dikkate alan Google Trends verilerine göre, Dogecoin (DOGE)’e yönelik küresel ilgi, ilk kez Bitcoin (BTC)’i geçti. Güncel verilere göre, 2-8 Mayıs için her bir kripto para birimine atanan değerler DOGE için 56/100, BTC için 48/100 puanda.

Dogecoin zirvede

Aşağıdaki grafikte de görüldüğü gibi, son 12 ayda Dogecoin (DOGE)’e yönelik arama ilgisi, iki kripto para birimine olan ilgi daha önce farklılaşsa da, genellikle Bitcoin’deki zirve ve diplerle yakından ilişkilidir. Ancak bu haftaki veriler, yalnızca güçlü bir korelasyon olmadığını değil, aynı zamanda DOGE’ye yüksek bir ilgi seviyesini de gösteriyor.

Daha önce bildirildiği gibi, 2021’deki ani popülerite yükselişi olmasa, Dogecoin altcoin olarak önemli değildi. Nisan ortasında, altcoin, sadece bir günde yüzde 80 değer kazanarak, yılbaşından bugüne kadar yüzde 5.000’lik bir artış gösterdi. Varlığın baş döndürücü fiyat artışlarının çoğu, sosyal medya duyarlılığından ve muhtemelen Tesla CEO’su Elon Musk tarafından sık sık, şakacı olsa da, atılan tweet’lerden kaynaklandı.

Yine de, Nisan ayında daha önce belirtildiği gibi, varlığa yüksek düzeyde ilgi olması, mutlaka piyasalardaki iyi şansının göstergesi değildir. Gerçekten de, Musk’ın Saturday Night Live’da boy göstermesinden sonra, Dogecoin belirgin bir düşüş yaşadı.

Blockstream’den Adam Back kısa süre önce, varlığın doğal bir değerden yoksun olduğunu, çılgın volatilitesi nedeniyle yüksek kazançlar sağlaması algısı oluştuğunu ve yüksek riskli, değişken bir “pompalama ve boşalt tarzı bir kumar oyununa benzediğini söyledi.

Dogecoin (DOGE)’in XRP’yi Geçmesi Neden Son Derece Endişe Verici?

Türkiye üçüncü sırada

Google Trendler’den alınan verilerin gösterdiği gibi, Back’in ifadesiyle bu “kumarhane pazarı mantığı” ABD’de popüleritesini koruyor, ABD’yi Virjin Adaları ve Türkiye izliyor. Mayıs ayı boyunca, Dogecoin yüzde 600’ün üzerinde bir artış gösterdi.

4 saatlik grafikte yükselen takoz formasyonu içerisinde, Dogecoin fiyat hareketi devam ediyor. Takoz kırılımı hacimli bir mum ile olur ise 0.24000 ve daha sonra 0.17500 seviyelerine kadar düşüş gerçekleşebilir. Aynı zamanda saatlik grafiğimizde de yükselen takoz formasyonu gerçekleştiren fiyat hareketimiz kırılım ile birlikte aşağı yönlü 2 hedefini de aldı ve direnç-destek dönüşümü seviyesinden desteğini aldı. Tekrar yükseliş trendinin başlaması için 0.69750 seviyesinin üstünde mum kapanışı görmemiz gerekiyor. Eğer yükseliş başlar ise 0.90000 ve 1.00000 seviyeleri hedef olarak takip edilebilir.

Comments (0)
Add Comment