Elon Musk Açıkladı: DOGE ile Satın Alınabilir!

Tesla ve SpaceX CEO’su milyarder Elon Musk’ın, meme kripto para birimi Dogecoin (DOGE) hayranlığı Twitter’da yeniden gündem oldu. Tesla CEO’sunun kripto para birimi ile ilgili tweet paylaşımının üzerinden 24 saat geçmişti ki, sonra yeniden DOGE ile ilgili bir paylaşımda bulundu.

DOGE ile Tesla ürünleri satın alımları başlıyor

Musk, Cuma günü yayınladığı bir tweet’inde, Tesla ürünlerinin artık Dogecoin ile satın alınabileceği paylaşımında bulundu. DOGE’in ayrıca SpaceX ürünlerini içinde öncelikli satın alım işlemleri için kullanılabileceğini de tweet olarak paylaştı:

Tesla ürünleri DOGE ile satın alınabilir, yakında SpaceX ürünleri de

Ancak, tüm Tesla ürünlerinin Dogecoin tarafından satın alınmaya uygun olmadığı belirtiliyor. Müşterilerin, Tesla web sitesinde Dogecoin’e uygun ürünlerin siparişini verebilmesi için, öncelikle ürünün yanında bulunan bilgilerde DOGE simgesini bulmaları gerektiği belirtiliyor.

Ürünlere ulaşım için Dogecoin cüzdanı gerekiyor

Ayrıca, ödeme olarak Dogecoin’i kullanmak isteyen müşterilerin bir Dogecoin cüzdanına sahip olmaları gerekiyor. Meme coin ile satın alım yapılacak olan ödeme sayfasında, Tesla Dogecoin cüzdan adresinin hem alfasayısal kod, hem de QR kod biçiminde görüntülenebilir olacak. Satın alım işleminin sonraki basamağında ise, Dogecoin’i transfer etmek için müşterinin Dogecoin cüzdanına bağlanma için izin talep edeceği bildiriliyor.

Tesla, Dogecoin’in Tesla’nın cüzdanına doğru bir şekilde aktarılmasını sağlamanın, alıcının kendi sorumluluğunda olduğunu belirtti. Ayrıca kuruluş, müşterilerin Dogecoin işlemleriyle ilgili ücretlerden sorumlu olduğunu söylüyor.

Twitter yatırımcıları CEO’ya dava açtıklarını açıkladılar

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Twitter yatırımcıları tarafından, Musk’ın şirketteki hissesinin açıklanmasında yaşanan gecikme gerekçe gösterildiği ve dava açıldığı duyuruldu. Ardından Perşembe günü konu haberlere çıktı. İddia’nın ana nedeni, Musk’ın 14 Mart itibariyle şirketteki toplam hissesini açıklamaması ve kendi adına 156 milyon doları elinde bulundurmasıdır. Tesla CEO’sunun, bahsi geçen tarihe kadar Twitter’ın yüzde 5’inden fazlasını satın aldığı iddiaları da bulunuyor.

Dünyaca takip edilen meme kripto para birimi olan DOGE, Elon Musk’ın her Twitter paylaşımlarında bahsetmesinden sonra birkaç kez fiyat seviyelerinde artış yaşadığı görüldü. Tesla CEO’sunun şirketleri ile ilgili herhangi önemli bir duyuru gerçekleştirmesinde de DOGE fiyat seviyelerinde yükseliş olduğu belirtliyor. Musk’ın Cuma günü paylaştığı tweet sonrası ise Dogecoin’in  fiyatında ani bir yükseliş yaşandı. 24 saatin en düşük seviyesi olan 0.07658 dolar fiyat seviyelerinde işlem gören DOGE, Musk’ın tweet’inin hemen ardından 0.08538 dolar seviyesine kadar bir yükseliş gerçekleştirdi. Meme coin’in daha sonra bir düzeltme aldığı görülüyor. CoinMarketCap’e göre Dogecoin, şu anda son 24 saat içinde yüzde 0,70 artışla 0,08038 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!