Rekabet Kızışıyor: SHIB, Dogecoin ile Farkı Kapattı!

Shiba Inu (SHIB) ve Dogecoin (DOGE), kripto para sektörünün şimdiye kadar gördüğü en sert rekabetlerden birinin içerisinde. Sadece kazanç açısından değil, aynı zamanda topluluk açısından da rekabet ediyorlar.

SHIB takipçi sayısı 3.33 milyona ulaştı

Her iki altcoin’in de toplulukları, geçtiğimiz yıldan bu güne kadar ki sürede muazzam bir şekilde büyüme yaşadı. Özellikle Dogecoin, Twitter takipçileri açısından her zaman lider konumunda oldu. Ancak SHIB, açığı kapatmaya devam ediyor ve bu durum uzun süreceğe benzemiyor. Shiba Inu’nun resmi Twitter hesabındaki takipçi sayısındaki artış oldukça fazla. Henüz daha birinci yılında olan proje, kripto para endüstrisinde en çok bilinen ve takip edilen altcoin’lerinden biri haline geldi.

Twitter’da Shiba Inu takipçi sayısındaki büyüme hızlınırken, rakibi Dogecoin ise takipçi sayısı açısından arkada kaldı. Bu durumla birlikte SHIB, zamanlarda aralarında açılan bu boşluğu kapatmış görünüyor. Geçtiğimiz günlerde Shiba Inu Twitter hesabında takipçi sayısı 3.332.470 milyonun üzerine çıktı. Dogecoin’in ise sosyal medya platformunda şu anda toplam 3.356.541 milyon takipçisi bulunuyor.  SHIB’nin şu anda Twitter takipçileri ile SHIB yatırımcıları arasındaki sayının 20.000 civarında olduğu belirtiliyor. Bu sayı ile altcoin, Ethereum, Solana ve Cardano’nun hemen arkasında yer alıyor. Hepsi kripto para sektöründe takip edilen projeler olmakla birlikte, SHIB şu anda Twitter takipçi sayısı ile en iyi 10 kripto para birimi listesinde 4. sırada ki yerini aldı.

Buterin’e teşekkür mesajı yayınladı

13 Mayıs’ta Shiba Inu, Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’in token’i kullanarak bir hayır kurumuna en büyük bağışı yapmasını 1. yılında kutladı. Trilyonlarca SHIB alan Buterin, Hindistan COVID Yardım Fonu’na 50 trilyonu SHIB olmak üzere, toplamlda 1 milyar dolardan fazla token bağışladı. SHIB’in resmi Twitter hesabında yer alan teşekkür mesajı şu şekilde:

‘’Bugün, Vitalik Buterin’in SHIB ile yaptığı rekor kıran kripto para bağışının yıldönümünü kutluyoruz. Böylesine etkili bir cömertlik eyleminin parçası olmaktan onur duyuyoruz.’’

Bunu dikkate değer kılan şey, yalnızca bağışın değeri değil, aynı zamanda SHIB’nin ileriye dönük güvenilirliği için nasıl bir adım atacağıdır. Buterin’in meme coin’i kullanarak yapmış olduğu bağış, daha sonra altcoin’i aramaya başlayan kripto para yatırımcıları arasında merak uyandırdı. Yapılan bağışla birlikte, kripto para ekosisteminde ki en büyük boğa rallilerinden birinin başlangıcı oldu. Buterin, bu basit cömertlik eylemiyle, ciddi zarar gören Hindistan’da COVID’den etkilenen insanlara yardım ulaştırılmış ve aynı zamanda SHIB ekosistem içerisinde tanınan kripto para birimlerinden biri olmuştur. Daha fazla altcoin haberi için Kriptoarena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!