Ellipsis (EPS) Nedir?

Ellipsis (EPS) nedir? adlı konu başlığımızı Kriptoarena.com olarak, bu makalemizde yanıtlıyoruz. EPS, BNB zincirinde Curve Finance’ın yetkili çatalıdır. Kullanıcıların diğer merkezi olmayan protokol varlıklarını düşük ücretler ve düşük kayma ile değiştirilmesine izin veren bir platformdur. Ellipsis ayrıca Otomatik Piyasa Yapıcı (AMM) ya da borsa olarak da tanımlanmaktadır. Ellipsis’in yerel Token’i EPS’dir.

Projenin amacı nedir?

Ellipsis, kullanıcılarına diğer merkezi olmayan protokol Token’lerini düşük ücret ve düşük kayma ile değiştirebilmelerine izin vermeyi hedeflemektedir. Aynı zamanda bir alıcı veya satıcıyla eşleşen borsaların aksine, likidite havuzlarını kullanmaktadır. Projenin ortaya çıkmasında da etkili olan bu unsur, başarılı değişim hacmi ve düşük kayma elde etmek için Ellipsis’in söz konusu havuzlarında yüksek miktarda likiditeye gereksinim duymaktadır. BNB zincirinde güvenli ve düşük kaymalı kararlı bir takas platformu olarak yola çıkan EPS, sabit paraların takas ve stake edilmesi gibi işlemler dışında, EPX’i kilitleme imkanı sunmayı da hedeflemektedir. Aynı zamanda Curve Finance’ın yetkili çatalı olan Ellipsis, piyasalar için önemli çözüm sunmak hedefiyle ortaya çıkmaktadır. Ayrıca Ellipsis Token yeniden adlandırılma geçiş kaydı olarak EPX’e geçecektir.

Ellipsis (EPS) Nedir? Projeyi benzersiz kılan nedir?

BNB üzerinde güvenli, düşük kaymalı ve kararlı takas imkanı sunmasıdır. Ayrıca Curve Finance yetkili çatalı olarak daha birçok önemli ve rakiplerinden ayrılan çözüm önerileri ile eşsiz özellikler taşır. EPS projesini benzersiz yapan bu özellikler ayrıca projenin pozitif yönlerinin de ortaya çıkmasını sağlar. Projenin benzersiz olmasını sağlayan temel özelliklerden bazıları:

  • EPS, Binance zincirinde Curve Finance yetkili çatalı olarak çalışmaktadır.
  • EPX, 1 yıla kadar kilitlenebilen ve birçok işlem yapmaya imkan tanır.
  • Oy ağırlığı için kilitleme, EPS kilitleme ödülleri gibi temel unsurlar öne çıkmaktadır.
  • AMM olarak çatallanan ve özellikle birçok çözüm üretmeyi başaran bir altyapıya ve mekanizmaya sahiptir.

Avantajları neler?

  • BNB zincirinde güvenli, düşük kaymalı kararlı takas yapılabilmesine imkan verir.
  • BUSD’den USDC’ye gibi, merkezi olmayan diğer protokollerdeki varlıkların düşük ücretler ve kayma ile değiştirilmesine imkan sunar.
  • Likidite havuzlarını kullanır.
  • Likidite havuzlarına teşvik için özellikle EPS ödül imkanı sunar.

Dezavantajları neler?

  • Değişim hacmi ve düşük kayma için havuzlarda yüksek miktarlarda likiditeye ihtiyaç duyulmaktadır.
  • EPS piyasa verileri ve hareketi risklidir.
  • Fiyatında sert iniş ve çıkışlar yaşanabilmektedir.

Ellipsis (EPS) Nedir? Nasıl satın alınır?

EPS ile işlem yapılabilen en büyük borsalar; Binance, Gate.io, KuCoin, MEXC, BingX, Hotcoin Global’dir. Coin satın almak için ise aşağıdaki adımlar izlenmektedir. Öncelikle ilk adım olarak EPS listeleyen borsaların web/mobil uygulamasına erişim sağlayın. Daha sonra hesap açma adımlarını tamamlayın. Daha sonra kimlik doğrulama ve onay süreçlerini de tamamlayıp, para yatırma adımlarını takip edin. USDT, BUSD, ETH çiftler ile EPS işlemi yapılabilir. Son adım olarak istediğiniz bakiye tutarınca EPS alım emri oluşturabilirsiniz. Aldığınız EPS Coin’leri hesabınıza bağlı çevrimiçi veya soğuk cüzdanlarınızda saklayabilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!