Edward Snowden’dan Kritik Bitcoin Mesajı: Altının Başına Gelenleri Unutmayın

ABD Güvenlik Teşkilatı’nın gizli belgelerini sızdırdıktan sonra, hakkında yakalama kararı çıkarılan ve bu yüzden Rusya’ya sığınan Edward Snowden, Bitcoin (BTC) hakkındaki yorumlarına bir yenisini ekledi.

Yasaklar ve baskılar Bitcoin’i daha da güçlü hale getiriyor

Eski CIA ajanı, Çin yasaklarının lider kripto para birimini daha da güçlendirdiğini söyledi. Snowden ayrıca devletlerin Bitcoin’i yasaklama ihtimalinin olduğunu da belirtti. Tartışmalı isim, devlet baskısı başladığından beri kripto topluluğunun aktif üyelerinden biri. 3 Ekim Pazar günkü son tweetinde Snowden, Çin‘in Bitcoin’i yasaklama hamlesinin BTC’yi daha da güçlendireceğini söyledi ve şunları ekledi:
Bazen kaç kişinin Bitcoin aldığını merak ediyorum. Lider kripto para birimini engellemek ve benimsenmesini baltalamak için devletler tarafından koordineli bir küresel kampanya yürütülmesine rağmen, BTC fiyatı 10 kat arttı. Çin, BTC’yi yasakladı, ancak bu durum Bitcoin’i daha da güçlendirdi.

 

Mart 2020’de meydana gelen çöküş sırasında, Snowden ilk kez Bitcoin satın almak için doğru zaman olduğunu söyledi. Yaşanan düzeltmenin “çok fazla panik” yaratılmasının sonucu olduğunu söyledi. Bitcoin, Mart 2020’nin en düşük seviyesinden bu yana neredeyse 15 kat artış kaydetti. Bir takipçisinin kendisine yazdığı “Engellenemeyen bir sistemin büyümesini yavaşlatmaya çalışıyorlar” sözüne de cevap veren Snowden, “Belki de öyledir ama geçen yüzyıl altına yaptıklarını unutma. İş bitene kadar bitmiş olmaz” dedi ve devlet tarafından getirilebilecek bir yasak ihtimaline değindi.1933 yılında ABD, vatandaşlarının altın tutmasını yasaklamıştı Vatandaşlar ellerindeki altını belli bir tarihe kadar bankalara teslime dip karşılığında dolar almışlardı. Ancak bu yasak da yılar içinde kaldırılmıştı.

Bitcoin ETF’si bu ay onaylanacak mı?

SEC tarafından ilk Bitcoin ETF’nin onaylanması yönünde analistler arasında büyük  beklentiler var. 2 Ekim Cumartesi günü, Bloomberg’in kıdemli ETF analisti Eric Balchunas, bu ay Ekim ayında Bitcoin ETF’sinin onaylanması için yüzde 75 ihtimal olduğunu belirtti. Ayrıca, kripto borsası Coinbase geçen hafta Bitcoin ETF’nin bu ay onaylanma olasılığının güçlü olduğu hakkında tweet attı . Geçen hafta, SEC Başkanı Gary Gensler, türev ürünün CME Group’tan BTC vadeli işlemlerini izlemesi ve ayrıca yatırım fonları için geçerli düzenleyici kurallara uyması durumunda bir Bitcoin ETF’yi onaylama olasılığını da yineledi.
 
Eğer SEC, Bitcoin ETF’sini onaylarsa, Bitcoin’e büyük miktarda kurumsal para akışı gelebilir. Bu gelişme, BTC fiyatını 100 bin dolara ve hatta bu seviyeinin üzerine çıkarabilir. Birçok analist, yıl sonundan önce Bitcoin için bu hedefi veriyor. Stok Akış (S2F) modelinin mucidi  PlanB, bunu ilk tahmin eden kişi oldu. PlanB, son tweetinde piyasada henüz bir zayıflık belirtisi olmadığını kaydetti. Analiste göre, bir sonraki boğa koşusu en az altı ay sürecek.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!