ABD Kongre Üyesinin Ütopik Kripto Para Söylemi Yeni Bir Tartışma Başlattı!

Çin, kripto paralara karşı sert tavrını sürdürürken, ABD ise ikiye bölünmüş durumda. Kongre üyesi Madison Cawthorn Twitter üzerinden yaptığı açıklamada kripto para birimlerinin yeni altın standardı olarak kullanılmasını önerdi.

 Kripto para birimleri ve yeni altın standardı: Ütopik bir söylem mi?

ABD kongresinde Cumhuriyetçi tabandan gelen bazı senatörler, kripto topluluğundaki seçmenlerin gönlünü  kazanmak için kripto para piyasası hakkında ilginç ve olumlu görüşler bildirmeye başladı. Cumhuriyetçilerin Kuzey Carolina senatörü, yakın zamanda kripto paraları desteklemek için ortaya çıkan diğer muhafazakarlara katıldı.

Çarşamba günü, Ohio eyaleti için önde gelen adaylardan biri olan Josh Mandel, Amerika’nın Bitcoin‘i benimsemesi gerektiğini bildirdi. Arizona’dan seçilme umudu olan Blake Masters ise Amerika’nın stratejik rezervlerine lider kripto para birimini eklemeyi önerdi. Teksas Senatörü Ted Cruz, kısa süre önce Demokratları kripto para birimlerininin gerçek işlevini anlamadan yok etmeye çalışmakla suçladı. Altın standardı, 19. yüzyılın başlarından, I. Dünya Savaşı’nın sonuna kadar Avrupa ve Amerika’da uygulanmış para sistemidir ve tek metal para sistemi olarak da bilinir. Altın standardı, fiat para çağının başlangıcına işaret eden 1973’te Nixon tarafından durduruldu. Eski Facebook yöneticisi Chamath Palihapitiya kısa süre önce Bitcoin’in altının yerini aldığını belirtti.

Ark Invest’in CEO’su: Bitcoin günümüzün altın standardı olabilir

Kripto para birimleri ivme kazanırken, finansal sisteme dair yeni öneriler de medyada yerini alıyor. Altın standardı, bir ülkenin para biriminin doğrudan altına bağlı bir değere sahip olduğu bir para sistemidir. Altın standardı ile ülkeler, parayı sabit bir miktar altına çevirmeyi kabul etti. Altın standardını kullanan bir ülke, altına sabit bir fiyat koyar ve bu fiyattan altın alıp satar. Bu sabit fiyat, para biriminin değerini belirlemek için kullanılır. Örneğin, ABD altının fiyatını ons başına 500 dolar olarak belirlerse, doların değeri ons altının 1/500’ü olacaktır. Altın standardı şu anda herhangi bir hükümet tarafından kullanılmamaktadır. İngiltere 1931’de altın standardını kullanmayı bıraktı ve ABD de 1933’te aynı şeyi yaptı. Kripto para birimlerinin yeni altın standartı olarak kabul edilmesi şimdilik uzak bir ihtimal görünse de ilginç bir öneri. 
 
Varlık yönetimi şirketi Ark Invest’in CEO‘su Cathie Wood, son zamanlarda attığı bir dizi tweet’te, satın alma gücünü artırma yeteneği nedeniyle lider kripto para birimi Bitcoin’in bugünün altın standardı olabileceğini iddia ediyor. Çoğu ülke, Büyük Buhran’dan sonra terk etmeden önce 20. yüzyılın başlarında altın standardına bağlı kalıyordu.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!