7 Senatörden Powell’a Açık Mektup: Kripto Para Sektörü İçin Kritik Adım!

ABD Kongresi’nden 7 senatör Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’a önemli bir açık mektup gönderdi. Mektup, Merkez Bankası’nın kripto para birimleri konusunda nasıl ve ne zaman bir somut atacağını öğrenmeyi hedefliyor.

 Senatörler, Powell’dan net olmasını istiyor: 4 önemli soru!

Tom Emmer, Ted Budd, Ro Khanna, Darren Soto, Frank Lucas, Glenn Thompson ve Eric Swalwell’in öncülüğündeki senatörler, Fed Başkanı’nın dijital dolar projesinin kripto para birimlerine olan ihtiyacı baltalayacağına dair yaptığı açıklamar için net bir açıklama istediler. Mektupta şu ifadelere yer verildi:
14 Temmuz 2021’de Meclis Finansal Hizmetler Komitesi’nin huzuruna çıktınız ve Federal Rezerv’in merkez bankası dijital para birimi (CBDC) geliştirme çalışmaları, stablecoin regülasyonu hakkındaki endişeleriniz ve CBDC projesinin kripto para birimlerine duyulan ihtiyacı baltalayacağı konusunda açıklama yaptınız.  Bu yorumların ışığında, sizin ve Federal Rezerv Yönetim Kurulu’nun yerel inovasyonu ve kripto paraların yaygın olarak benimsenmesini desteklemeyi isteyip istemediğinizi ve nasıl bir adım atacağınızı bilmek istiyoruz.

 

 
Senatörler, konuya netlik kazandırmak amacıyla, merkez bankasının kripto para sektörü ile ilgili kararları ve gelecekteki planlarına dair fikir edinmek için Başkan Jerome Powell’a dört önemli soru yönelttiler.

Kripto para sektörü için kritik sorular!

Senatörler, kripto para sektörüne rehberlik etmek ve regülasyon konusunu açığa kavuşturmak için Federal Rezerv’in, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) dahil olmak üzere diğer kurumlarla atacağı adımı ve oynayacağı rolü merak ediyor. Bu nedenle, Powell’dan belirsizliğini koruyan bu konu üzerinde açıklama bekliyorlar. Powell’dan ayrıca, Federal Rezerv’in kripto para saklama ve diğer ilgili hizmetleri sağlamak isteyen merkez bankası referanslı bankalara sağladığı rehberlik hakkında bilgi vermesi istendi. Senatörlere göre bu soruşturma, Bitcoin saklama hizmetleri sağlamak için finansal kurumları destekleyen yasaları olan Texas ve Wyoming bankacılık yetkililerinin hamleleri tarafından harekete geçirildi.

 

 
Federal Rezerv’in bu yaz Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) hakkında bir araştırma belgesi sunma planları merak edilirken, bu belgenin tam olarak ne zaman yayınlanacağını bilmek isteyen Kongre üyeleri de bu süreci bekliyor. Son olarak, Başkan Powell’dan dijital doların ortaya çıkmasıyla kripto para birimlerine duyulan ihtiyaç konusundaki çelişkili duruşunu netleştirmesi istendi. Senatörlere göre, Powell’a yönlendirilen soruların birincil nedeni, ülkenin en yetkili kurumunun finansal yenilikleri desteklemek için ne gibi çalışmalar yürüttüğünü anlamak. Mektup ayrıca, İlk Bitcoin ETF’sinin onaylanması ve diğer ülkelerin bu konulardaki hamlelerine de dikkat çekiyor.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!