Analistler 4. Çeyrekte En Çok Kazandırabilecek Altcoin Projesini Açıkladı!

2021’de olağanüstü bir performans gösteren altcoin projesi Solana (SOL)’daki bu eğilimin 2022’ye kadar devam etmesi muhtemel görünüyor. Bu iyimserliğin üç nedeni var ve bunların tümü SOL için yükseliş trendini öngörmektedir. Solana fiyatı, 2021’de kabaca sekiz ayda 1 dolardan 216 dolara büyük bir yükseliş yaşadı. Ayrıca, yeni bir boğa koşusunun başlaması, SOL için bir rüzgar görevi görerek onu yaklaşık %713 oranında yükseğe taşıyabilir.

4. çeyrek kripto para piyasası ve Solana fiyatı

Solana fiyatı yükselişte ve SOL piyasası başlangıcından beri bu şekilde seyrediyor. Destekleyen/yatırım yapan ortaklar arasında; FTX – Alameda Research, CMS Holdings ve diğer büyük isimler yer alıyor. Ayrıca SOL, Multicoin Capital, Sino Capital vb. gibi birçok ünlü yatırımcının portföyünde kendine yer buluyor. Bu büyük ama önemli yatırımcıların projeyi “Ethereum katili” olarak desteklemeleri, Solana (SOL)’nın son sekiz aydır üstel getirilerinin nedenlerinden biri oluyor. Pazar payını çalmak bir yana, Ethereum’a asla karşı koyamayan diğer Ethereum katillerinin aksine SOL, DeFi piyasasında çok önemli bir rol oynadı ve kullanıcıları yavaş yavaş ETH ekosisteminden uzaklaştırmaya devam ediyor.

Solana (SOL)’nın desteği onu bir yatırım olarak son derece çekici kılıyor olsa da sebebin sadece yarısı bu. Diğer yarısı, altcoin projelerinin katlanarak artmasını tetikleme olasılığından daha yüksek olan yaklaşan boğa koşusunu içeriyor. Ancak bu ikinci aşamaya merak uyandıran ve en çok aranan döngünün yılın son çeyreğinde gerçekleşmesidir. Tarihsel bir perspektiften bakıldığında, Bitcoin boğa koşuları 4. çeyrekte aşırı genişleme eğilimindedir. Ancak altcoinler bunu yeni bir seviyeye taşıyarak piyasa değerlerini kat kat artırıyor. Bu nedenle, bireysel ve kurumsal yatırımcıların baskısı ile altcoin Solana fiyatının akıl almaz seviyelere ulaşmasıyla birlikte önemli bir rüzgar bekliyoruz. Büyük satın alma baskısının yükselişin ikinci yarısında gerçekleşmesini olasılığı yüksek.

2022 yılına kadar %700 kar elde etmek için SOL satın almak

Teknik açıdan bakıldığında, günlük ve haftalık grafikler altcoin Solana fiyatı için yükseliş eğilimi gösteriyor. Günlük zaman grafiği, SOL’un 21 Temmuz ile 8 Eylül arasında %713 yükseldiğini ve bir bayrak direği oluşturduğunu gösteriyor. Yükseliş bayrağı veya flama modelindeki ilk unsur bu üstel büyümeyi, trend çizgileri kullanılarak bağlıyor. Burada bir flama oluşumuyla sonuçlanan üç düşük en yüksek zirve ve daha yüksek dip oluşturan konsolidasyon izliyor.

Birlikte ele alındığında, 21 Temmuz’dan 20 Ekim’e kadar olan yükseliş ve ardından gelen konsolidasyon, yükseliş flaması olarak bilinen bir devam modelidir. Bu teknik oluşum, bayrak direğinin kırılma noktasına olan mesafesini 164 dolar olarak ekleyerek elde edilen %713’lük bir artışla 1.336 dolara ulaşacağını tahmin ediyor. Daha muhafazakar bir tahmin, anketi %61,8’lik bir Fibonacci oranıyla genişletiyor. Bu da %440’lık bir artışla 721,60 dolarlık bir fiyat hedefine ulaştırmak olacaktır.

SOL/USDT 1 günlük grafik

Solana fiyatı, 20 Ekim’de flamanın üst trend çizgisini dağıttı ve şu anda bulunduğu yere doğru %21 oranında ralli yaptı. İleriye dönük olarak, yatırımcılar altcoin SOL’un 1.336 dolarlık teorik hedefine veya daha muhafazakar 721.60 dolar fiyat hedefine ulaşmak için %713’lük yükseliş trendine devam etmesini bekleyebilirler.

Altcoin SOL’u zorlayacak teknik göstergeler

İlginç bir şekilde, Solana fiyatının haftalık grafiği şu anda 174 dolar direnç seviyesinin üzerinde gezindiğini gösteriyor. Bu bariyer, altcoin SOL’un son beş hafta içinde daha yükseğe tırmanmasını engelledi. Yatırımcılar, bu yükselişin gerçek alıcılar tarafından desteklendiğini doğrulamak için 174 doların üzerinde belirleyici bir kapanış bekleyebilir. Altcoin SOL’un 174 dolarlık engeli aştığını varsayarsak, bu bariyerin yeniden test edilmesi olası görünmese de ikincil bir onay görevi görecek ve onu bir destek tabanına dönüştürebilecektir. Bu gelişmenin, daha yüksek bir zaman diliminde yeni bir boğa koşusunu başlatma olasılığı daha yüksek.

Bu tırmanışı daha kesin kılan şey, haftalık zaman diliminde Momentum Ters Çevirme Göstergesinden (MRI) gelen kırmızı ‘bir’ satış sinyalidir. Bu, yatırımcıların öngörülemeyen bir satış veya satış baskısındaki ani artış konusunda endişelenmelerine gerek olmadığını gösteriyor.

SOL/USDT 1 haftalık grafik

Solana fiyatı belirlenirken, simetrik üçgenin alt trend çizgisinin 143 dolar civarında kırılması, yükseliş flamasını geçersiz kılacaktır. Ancak bu, altcoin SOL’u çevreleyen yükselişi geçersiz kılmayacaktır. Bazı durumlarda bu düşüş, SOL’u 130 dolara iterek uzayabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!