DOGE Kurucusu Uyardı: Aldatmaca Olabilir!

Popüler meme kripto para birimi Dogecoin (DOGE)’in kurucusu Jackson Palmer, piyasalardaki tüm kripto para birimlerinin büyük devalüasyona rağmen, kripto para birimlerinde henüz hazırda bekletme aşamasına gelmediğine dair bir uyarı yayınladığı bildiriliyor.

‘’Kripto kışında değiliz’’

Avustralyalı medya kuruluşu Crikey News tarafından son zamanlarda yayınlanan rapora göre, 2013 yılında Billy Markus ile birlikte bir meme olarak Dogecoin’i geliştiren Jackson Palmer, kripto para kışının içinde olmadığımızı söylüyor. Palmer’a göre, kripto para birimlerini destekçileri tarafından piyasalarda hala hareketlilik devam ediyor.

Ayrıca kripto para birimlerinin içerisinde, henüz insanların anlamadığı bir dolandırıcılık durumu oluşabileceğini de dile getiriyor ve şunları söylüyor:

Kripto kışında olduğumuzu söyleyemem. Hala kripto para birimlerinin destekçileri tarafından akıtılan yığınla para görüyorum. Yeni bir grup yatırımcının gelmesini bekliyorlar. Bu, döngüler halinde olur. Dünyanın ortak hafızasının ne kadar büyük bir aldatmaca olduğunu unutması için bir süre bekliyorsunuz. ICO’larımız (ilk kripto para halka arzı), DAO’larımız (merkeziyetsiz özerk kuruluşlar) oldu. Şimdilerde ise NFT’ler (değiştirilemez token’lar). Bu zamanlarda ilk oyun tekliflerini en son geliştirilen alan olarak görüyorum.

DOGE kurucusu dolandırıcılık konusunda uyarıyor

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Jackson’a göre kripto para birimleri, dolandırıcıların hiçbir ek güç harcamadan para kazanmalarının bir yolu. Bu durumla ilgili olarak piyasalardaki manzarayı daha da kötüleştirdiğini belirtiyor. Palmer konu ile ilgili olarak şunları söylüyor:

Ne yazık ki kripto para piyasalarının bir sonu olmasını dilerdim ancak yok. Daha bütünsel olarak, bu griftonomik, hiperkapitalizm, rantiye kapitalizm sisteminin içerisinde giderek daha fazla insan hiçbir güç ve eylem gerçekleştirmeden para kazanmaya devam ediyor. Başka bir şey yapmıyor, bu hepimizi mahvetti. İnsanlara, beş ila 10 yıl önce insanların sağduyuya sahip olup ‘Bu garip’ diyebilecekleri şeyler artık neredeyse sorun teşkil etmiyor. Şimdiler de ise hileli de olsa ‘Gerçekten umurumda mı?’ diye düşünüyorlar.

Geçtiğimiz yıl Jackson, kripto para piyasalarını eleştirilerde bulunmuş ve kripto para birimlerine kötü amaçlı insanların mali açıdan çaresiz bireyleri tuzağa düşürmek için kullanabileceklerini belirtmişti. Ayrıca, vergilerden kaçınmak için kullandıkları “cepheler” ve “çabuk zengin olma planları” olarak merkeziyetsizliği ve güvenli liman olarak görülen kripto para birimlerine de atıfta bulunarak viral bir tweet serisi yayınladı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!