Dikkat: O Bitcoin Platformlarına Soruşturma Açıldı!

ABD regülatörleri, kripto para piyasalarında son yaşanılan olayların ardından bu Bitcoin platformlarını araştırıyor. Geçtiğimiz günlerde durumunu dile getiren kripto firması Genesis’te soruşturma başlatıldı. Alabama Menkul Kıymetler Komisyonu da dahil olmak üzere birçok regülatörün, Genesis’i araştırdığı belirtilmektedir. Bununla birlikte Genesis’in herhangi bir anlamda menkul kıymet yasalarına uyup uymadığı araştırılacak.

Bitcoin platformları soruşturma atlında

Aktarılan bilgilere göre ABD’li yetkililer, Genesis’in yatırımcılar ile olan bağlantılarını derinlemesine inceliyor.  Ayrıca, şirketin menkul kıymetler yasasını uyup uymadıklarına dair araştırmalarda yapılmaktadır. Ayrıca, Genesis hakkında soruşturma başlatan eyaletlerin başında Alabama geldiği aktarılmaktadır. Alabama Menkul Kıymetler Komisyonu, kripto para piyasalarında ve basına yansıyan konular hakkında ise açıklama yapmayı reddetmektedir.

Digital Currency Group’un (DCG) bünyesinde yer alan borç verme şirketi Genesis, FTX krizinin ardından sorunlarla karşılaştı. FTX iflası Bitcoin ve genel kripto para birimlerinde gerilemelere neden oldu. Genesis ise yaşanan panik durumunun ardından, yeni ticari işlemlerini askıya aldığı duyurusunda bulundu. Ardından ise Bitcoin platformu, tasarruf sahiplerinin de ayrıca platforma herhangi bir şekilde para yatırmamalarını açıkladı.

Regülatörler soruşturmayı derinleştiriyor

Barron’s tarafından aktarılan bilgilere göre, birkaç ABD eyalet regülatörü, Bitcoin platformu Genesis’i menkul kıymet yasaları konusunda soruşturuyor. Sağlanan bilgilere göre, Alabama Menkul Kıymetler Komisyonu Direktörü Joseph Borg ve diğer regülatörler, Genesis’e odaklandı. Özellikle Genesis’in yatırımcıların kayıtlarına sahip olmadan, kripto menkul kıymetlerine yatırım yapmalarına ikna edip etmedikleri iddiası araştırılmaktadır.

Komisyon Direktörü Joseph Borg, soruşturma altında olan diğer Bitcoin platformlarının isimlerini ise paylaşmadı.

Genesis, fon bulamaz ise iflas edebileceğini açıklamıştı

Araştırma konusunda ise Genesis ve Alamaba Menkul Kıymetler Komisyonu, yorumlara herhangi bir yanıt vermemektedir. Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Geçtiğimiz hafta başında Genesis, FTX ve Three Arrows Capital’e yatırım yaptığından kaynaklı zorluk yaşadığını aktardı. Bitcoin borsası, zor durumda olduğunu ve eğer fon bulamazsa iflas edebileceğini duyurdu. Bunun yanı sıra şirket, Kasım ayının genelini neredeyse fon bulmakla geçirdiğini söylüyor. Ayrıca, alacaklılarla anlaşmaya varmak için çabalandığı da belirtiliyor.

Genesis bir süredir iflas koruma başvurusu yapacağı söylentileri ile karşı karşıya. Genesis CEO’su Barry Silbert, şirketin içinde bulunduğu zorlu süreçten daha güçlü çıkacağını aktarmaktadır. Ayrıca Silbert, tüm iddiaları yalanlıyor. NYT tarafından aktarılan bir haberde Genesis, mali sorunlarını çözmek için çeşitli yatırım bankaları ile görüşmektedir. Ayrıca, en büyük Bitcoin yatırım fonu olan Grayscale, Genesis’te hakim olan iflas endişelerinin gölgesinde kaldı. Grayscale, spot Bitcoin fiyatından çok daha düşük seviyelerde işlem görmeye devam etmektedir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!