Bu Ülke, Yerli Kripto Para Borsası Kuracak!

Hatırlayacağınız üzere Rusya, resmi bir kripto para borsası başlatma tartışmalarını ilk olarak Haziran ayında dile getirmiş ve bazı yetkililerden pozitif açıklamalar gelmişti. Yeni gelişmelere göre yerel milletvekilleri, piyasa paydaşlarıyla istişare ederek mevcut “Dijital finansal varlıklarla ilgili” mevzuatta yapılacak değişiklikler üzerinde çalışıyorlar. İşte detaylar!

Rusya’dan kripto dünyasına yeni adım!

Rus milletvekilleri, ulusal bir kripto borsası başlatmak için değişiklikler üzerinde çalışıyorlar. Bu çabanın, ülkedeki kripto düzenlemesi konusunda uzun bir anlaşmazlık geçmişi olan Maliye Bakanlığı ve Rusya Merkez Bankası tarafından desteklendiği bildiriliyor. Yerel basında 23 Kasım’da bildirildiği üzere, Rus parlamentosunun alt meclisi Duma’nın üyeleri, piyasa paydaşlarıyla ülkenin mevcut “Dijital finansal varlıklar hakkında” kripto para birimi mevzuatındaki değişikliklerle ilgili görüşmelerde bulunuyorlar. Ulusal borsa için yasal çerçeveyi belirleyecek değişiklikler önce merkez bankasına sunulacak.

Duma’nın Ekonomi Politikası Komitesi üyesi Sergey Altuhov, bu tür önlemlerin mali hassasiyetini vurguladı:

“Kripto para birimlerinin varlığını inkar etmek hiç mantıklı değil, sorun şu ki, devlet düzenlemesi dışında büyük bir akışta dolaşıyorlar. Bunlar, federal bütçede kaybedilen vergi gelirlerinin milyarlarca rublesi.”

Rusya yaptırımlardan kurtulmak için kendi kripto para borsasını kurabilir!

Bir diğer yandan hatırlayacağınız üzere Haziran ayında, Duma’nın Finansal Piyasa Komitesi başkanı Anatoly Aksakov, Moskova Borsası’nın bir parçası olarak Rusya’da ulusal bir kripto borsasının başlatılabileceğini öne sürmüştü. Eylül ayında, Moskova Borsası, dijital finansal varlıkların işlemlerine izin vermek için merkez bankası adına bir yasa tasarısı hazırladı.

Bu ayın başlarında, kripto para birimi madenciliğini ve çıkarılan kripto para biriminin satışını yasallaştıracak bir yasa tasarısı Duma’ya sunuldu. Tasarı, kripto para birimi satışları için bir Rus platformu oluşturacak, ancak yerel madenciler de yabancı platformları kullanabilecek. İkinci durumda, Rus para birimi kontrolleri ve düzenlemeleri işlemler için geçerli olmayacak, ancak bunların Rus vergi dairesine bildirilmesi gerekecektir.

Bununla beraber Amerika Birleşik Devletleri’nin Rusya’ya yönelik yaptırımları ve Swift sisteminin dışına itmesi ülkede kripto paralara yönelik sempatinin artmasına katkı sundu. Birçok uzmana göre uluslararası ticarette ödeme yapmada ve almada zorlanan Rusya için dijital varlıklar iyi bir alternatif olabilir. Henüz resmi bir açıklama gelmese de, Rusya’nın kendi dijital varlık borsasını yakın zamanda kuracağı, birçok uzman tarafından öngörülüyor.

Daha önce kriptoarena.com olarak belirttiğimiz üzere lider kripto para birimi Bitcoin, anlık olarak 16,546.69 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!