Dev Ethereum Balinası Hareket Etti! Bu Ne Anlama Geliyor?

Kripto para piyasalarında yaşanan dalgalanmalar sonucu birçok yatırımcı gözlerini Bitcoin’e çevirmişken, Ethereum’un uzun zamandır beklediği Merge güncellemesinin yaklaşmasıyla beraber Ethereum balinalarının hareketleri dikkat çekiyor. Son 3 yıldır uykuda olan bir Ethereum balinası, cüzdanındaki Ethereum’ları birden fazla adrese aktardı! İşte detaylar…

Dev Ethereum balinası hesabındaki Ethereum (ETH)’ları dağıttı!

Zincir üstü verilere göre Pazartesi günü WuBlockchain tarafından paylaşılan bir Tweet’te, Ethereum’un Genesis ICO zamanından kalma bir Ethereum balinasının “üç yıllık uykusundan” sonra tekrar aktif hale geldiğini ve cüzdanındaki tüm varlıkları birden fazla adrese aktardığını bildirdi.

“Ethereum Genesis ICO dev balinası 0x4bAf012726CB5EC7Dda57Bc2770798A38100C44d, yaklaşık 3 yıllık uykunun ardından yeniden aktif. Dünden bu yana toplam 145.000 ETH aktarıldı ve birden fazla cüzdana dağıtıldı.”

Aktarılan güncel verilere göre büyük Ethereum balinası, en son Temmuz 2019 tarihinde yaptığı 5 bin ETH’lik transfer ile dikkat çekiyor. Büyük ETH balinasının Temmuz 2019’da yaptığı ETH transferinde güncel fiyatı ise 219 dolar seviyesindeydi. Bir diğer yandan rapor ise özellikle, Ethereum’un büyük Merge güncellemesi yaklaşırken, sahiplerinin haber satmaya planladığına dair spekülasyonlara da yol açıyor.

Piyasaların önde gelen uzmanları yaklaşan ETH güncellemesini yorumladı!

Bir diğer yandan Cuma günü yayınlanan raporlara göre uzmanlar, büyük ETH yatırımcılarının, Ethereum’un Merge güncellemesinin hemen ardından önemli bir fiyat düşüşü görmesini beklediğini belirtti. Özellikle Glassnode analistleri, “yatırımcıların Merge sonrası “Söylentiyi al, haberi sat” opsiyonu koruması için bir prim ödediğini” bildirdi.

Öte yandan Ağustos ayının başlarında bir CryptoQuant analisti, aktif adreslerdeki artışın ardından kullanıcıları Ethereum piyasasında dikkatli olmaya çağırdı. Analiste göre, yatırımcılar fiyatı kaçırmaktan korktuklarında, aktif adresler fiyat rallilerinin zirvesinde zirveye ulaşma eğiliminde bulunuyor. Ancak, her analist bu karamsar görüşleri paylaşmaz. Örneğin, yakın tarihli bir blog yazısında BitMex’in kurucusu Arthur Hayes, bütün yatırımını Ethereum Merge’e yatırdığını açıkladı. Hayes’e göre, Ethereum hala düşük fiyattan piyasalarda bulunuyor. Ek olarak, varlık deflasyonist olacağından, sahiplerinin Merge sonrası kâr için satmak isteyeceklerine inanmıyor.

Özellikle, Lark Davis, Merge güncellemesinin ardından azalan Ethereum arzının etkilerini vurgulayarak, mevcut fiyatlarla aylık 600 milyon dolarlık satış baskısının piyasadan çekildiğini ortaya koyuyor. Ek olarak, hisse ispatına (PoS) geçişin, doğrulayıcıların varlıklarını kâr için boşaltmak yerine daha fazla ödül kazanmak için kullandıklarını gören bir yatırım ekonomisine geçmek anlamına geldiğini belirtiyor. Davis, tüm bunların Ethereum yakma mekanizmasıyla birleştiğinde varlığın deflasyonist olacağını ve potansiyel olarak sahipleri için daha fazla değer oluşturacağını söylüyor. Öte yandan Ethereum’un Beacon zinciriyle birleştiğini ve PoS konsensüs mekanizmasına geçişini sağlayacak uzun zamandır beklenen yükseltmenin 15 Eylül için planlandığını belirtmekte fayda var.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!