ABD’de Bir İlk: Demokratlar NFT Deneyimini Farklı Bir Boyuta Taşıyor!

ABD Konresi ve SEC, kripto para sektörü için regülasyon konusunu enine boyuna araştırıken, ülkede ilginç gelişmeler meydana geliyor. Bu tartışma ve kampanyaların ortasında, bir grup Demokrat parti senatörü, alternatif gelir için NFT sektörüne yöneliyor.

Demokratlar, politik NFT pazarının lansmanını planlıyor

Demokrat destekli bir grup olan Front Row, siyasi bir NFT pazarının lansmanını planlıyor. Platform, yalnızca Demokrat parti kampanyaları ve politik hedefleri için kullanılacak. Bu yeni siyasi temalı NFT pazarı aracılığıyla,  platform siyasi NFT’ler çıkaracak, gereken tokenleri oluşturacak ve ardından fiyatı belirleyecek. Ayrıca Front Row, NFT’lerin fiyatını ve işlem şeffaflığını sınırlayan geleneksel kampanya finansman yasalarına uyacağını açıkladı.

 

Bu kural, federal adaylar için maksimum bağış olan 5.800 dolarlık bir fiyat üst sınırını gerektiriyor. Ancak, siyasi eylem komiteleri (PAC’ler) ve parti komitelerinin farklı yönergeleri bulunuyor. Front Row web sitesi aracılığıyla NFT satın alanlar, geleneksel kampanya bağışçılarına benzer şekilde bağışçı olarak kabul edilecek. Front Row tarafından toplanan işlem ücreti hariç tüm gelirler kampanyaya gidecek.

Türünün ilk örneği olacak!

Front Row, yalnızca “sektörde  faaliyet gösteren önde gelen, tanınmış bireyler, kuruluşlar veya kampanyalardan” NFT’leri satacağını belirtiyor. ilk NFT turu Teksas Demokrat Partisi tarafından gerçekleşecek. Şu anda, web sitesi Chris Turner ve Toni Rose gibi birden fazla Teksas Demokrat temsilcisinin NFT’lerini pikselleştirdi. Aday özellikli tüm NFT’lerin fiyatı 250 ABD dolar olarak belirlendi.

 

 Bu siyasi NFT platformu ABD’de türünün ilk örneği olabilir. Ancak, bu yılın başlarında başka bir politikacı dijital koleksiyonlardan yararlandı. St. Paul Minnesota’dan Scott Jensen, geçtiğimiz Ağustos ayındaki valilik seçimleri kampanyasında siyasi bir NFT dizisi yayınladı. Ek olarak, Amerikan haber kuruluşu AP, Ethereum Blockchain’de kaydedilen 2020 başkanlık seçim sonuçlarının bir NFT’sini sattı. 2021 aslında NFT’lerin yılı oldu. Hem ekonomik hem de sanatsal yönden NFT’ler medyanın gündeminde kalmaya devam ediyor. Önümüzdeki günlerde dijital pazarın daha da büyümesi bekleniyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!