Bloomberg Analistinden Bitcoin İçin Müjde: ABD Borç Krizi Derinleşiyor!

Bloomberg Intelligence baş emtia stratejisti Mike McGlone, 2021’in dördüncü çeyreği için Bitcoin (BTC) hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

ABD borç krizi, Bitcoin için katalizör görevi görecek

Pazartesi günü, Twitter hesabı aracılığıyla önemli paylaşımlar yapan McGlone, lider kripto para biriminin fiyatının 2021’in son çeyreğinde önemli ölçüde artacağını ve bu yılın başlarında söylediği gibi 100 bin dolarlık bir fiyat öngördüğünü söyledi. Stratejist, artan ABD borcu ve temerrüt olasılığına ilişkin artan endişeler ışığında ve kripto para piyasasına olan güvenin artmasıyla Bitcoin’in dördüncü çeyrekte devasa bir fiyat artışı gerçekleştireceğini açıkladı. McGlone şu açıklamayı yaptı:
Artan ABD borcu ve potansiyel bir temerrüt üzerindeki endişeler ile ilgili olarak, piyasalar kripto para birimlerine olan güvenin arttığını gösteriyor. Bitcoin 4 çeyrekte  fiyat artışı bakımından benzersiz bir aşamaya giriyor olabilir. ABD’nin borç krizi, Bitcoin’e yatırım yapmaktan kaçınanları piyasaya çekebilir.

 

İlginç bir şekilde, verilerin ima ettiği gerçeklere ek olarak, ekonomist ayrıca Bitcoin yatırımından kaçınan yöneticilerin borç  krizi nedeniyle kendilerini dezavantajlı bir durumda bulabileceklerini de vurguladı.

 Regülasyon kripto para piyasası için olumlu bir gelişme!

 Özellikle McGlone, 21 milyon tokenlik bir sayıya sahip sınırlı Bitcoin arzının, fiyatı 100 bin dolara kadar yükseltecek önemli bir faktör olduğunu düşünüyor. Tarihsel olarak, Bitcoin’in madencilik zorluğu arttıkça, mevcut coin’lerin değeri de arttı. Bu nedenle, bu özellik sayesinde, BTC boğaları Bitcoin’in en büyük enflasyon riskinden korunma aracı olduğunu savunuyorlar.
 
Artan Çin yasaklarının bir sonucu olarak varlığın değeri yaklaşık yüzde 50 düşmüştü. Stratejist, BTC’nin giderek baskı ve yasaklara daha fazla dayanıklılık gösterdiğini söyledi ve Bitcoin’in bu yasaklar karşısında devrimci değerinin ön plana çıkardığını belirtti. Analist, Amerika Birleşik Devletleri’nde meydana gelebilecek olası bir kripto para birimi düzenlemesinin Bitcoin ve Ethereum’u destekleyebileceğini düşünüyor. Bitcoin Pazartesi gününe iyi bir başlangıç yaparak yükselişini sürdürdü. BTC, tüm zamanların en yüksek seviyesinden yaklaşık 8 bin dolar altında ve an itibariyle  57.558 dolardan işlem görüyor.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!