Finance Magnates 4. Çeyrekte Yıldızı Parlayacak 3 Kripto Parayı Açıkladı

Finans medyasının önde gelen ünlü haber yayın organı Finance Magnates, 2021 yılının dördüncü çeyreğinde yıldızının parlayacağını düşündükleri 3 kripto para birimini derliyor. Yayın organına göre bu altcoin’ler sırasıyla Algorand (ALGO), Ethereum (ETH) ve Cardano (ADA) olacak.

Yükselen kripto para birimi Algorand

Blockchain tabanlı bir ağ olan Algorand, akıllı sözleşmelere güç verirken, geliştiricilerin NFT’ler ve token’lar oluşturmasını ve başlatmasını da sağlaması ile biliniyor. Algorand, birçok kişi tarafından gelecek olarak belirlenen ilk saf hisse kanıtı (PoS) Blockchain’i olarak kendini kanıtlamıştır. Bugüne kadar yaklaşık 500 ortaklık sağlamış olan anlaşma alanında özellikle aktif olan bu altcoin’deki iyimserliğin ve büyümenin sürdürülmesi bir yükselişe işaret edebilir. İleriye bakıldığında, bu kripto para birimi hala Eylül 2021 zirvesinin altında oturuyor ve bir miktar yukarı yönlü kalıyor. Pek çok yatırımcı, sırada ne olduğunu görmek için bekliyor ve son zamanlarda onu çevreleyen olumlu haberlerin artması, yalnızca 4. çeyrek ve ötesindeki beklentilerine yardımcı olacak.

Ethereum

Ethereum merkezi olmayan uygulamalar (dApps) oluşturan geliştiriciler için tercih edilen Blockchain işlevi görüyor. Bu, merkezi sunucular yerine eşler arası (P2P) bir ağ üzerinde çalışan uygulamaları içeriyor. Şu anda, yaklaşık 3.000 dApp, dünyanın en üretken ve ilgili hizmetlerinden bazılarını kapsayan Ethereum Blockchain’ini kullanıyor. Güçlü büyüme unsurlarına ek olarak, Ethereum diğer kripto para birimlerine, yani Bitcoin’e göre çeşitli avantajlara da sahip. 2022’nin sonunda, Ethereum, ağın enerji kullanımını %99’a kadar azaltarak, iş kanıtı (PoW) protokollerinden büyük ölçüde uzaklaşmış olacak.

2022’nin sonuna kadar hisse kanıtına (PoS) geçiş, Ethereum’un geleceğini sağlamlaştırmada uzun bir yol kat edecek ve onu yıllar içinde etkileyecek en büyük hamlelerden biri olabilir. Ethereum ayrıca, 5 Ağustos 2021’de bir ağ hard fork yükseltmesinden geçti. Bu, Ethereum için yükseliş görünümünün yükselmesine yardımcı oldu. Azalan ETH rezervleri, trader’ların 4. çeyrekte diğer varlıkları satmak yerine Ethereum yatırımlarını elinde tutmak isteyebileceğini gösterebilir. Kısa vadeli arz sıkıntısı, yıl sonuna doğru kripto para birimini daha değerli hale getirmeye yardımcı olabilir.

Ethereum rakibi kripto para birimi Cardano

Cardano, Alonzo Fork’un ardından Eylül ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi. Birkaç ay boyunca inişli çıkışlı bir fiyat hareketine sahip olan ADA’nun bu güncellemesi, Blockchain’inde akıllı sözleşme işlevselliğine izin vererek, Cardano’nun Ethereum’un piyasa değerini aşabileceğine dair beklentileri zorluyor. Bu iyimserlik, kripto para sektöründeki bir düşüşün ardından son haftalarda yumuşadı. Ancak Cardano bir kez daha ivme kazanıyor. Halihazırda bir PoS protokolünde çalıştığı için Cardano, daha düşük ağ ücretleri ile Ethereum’dan daha fazla işlem gerçekleştirebilir.

Dahası, Cardano geliştiricileri altyapı geliştirmeleri için NFT’lere odaklanmaya başladı. Geçen ayın en yüksek seviyelerinin altında kalan altcoin, aynı potansiyel bozulmadan dördüncü çeyrekte sağlıklı bir yukarı yönlü bir fiyat hareketine sahip olabilir. Sonuç olarak, Cardano’ya yatırım yapmak, kripto para birimlerini alanında güçlü bir kısa ve uzun vadeli oyunu temsil ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (1)
Add Comment