İşte Aralık’ta Cüzdanınızda Bulunması Gereken 5 Altcoin!

Kripto para endüstrisi çok geniştir ve insanlar bazen Ponzi de denene dolandırıcılık tuzağına düşebilir. Piyasalarda lider kripto para birimi Bitcoin’in dışında birçok altcoin var. Bu nedenle yatırım yapmak için doğru projeyi seçmek gerçekten çok zor olabilir. Analistler, Aralık ayında cüzdanınızda mutlaka olması gereken altcoin projelerinin listesini hazırladılar. İşte önümüzdeki ay mutlaka takip etmeniz gereken 5 altcoin…

Listenin ilk sırasındaki altcoin Chainlink (LINK)

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, 2014 yılında piyasaya sürülen Chainlink (LINK), en eski altcoin projelerinden biri. Bu Ethereum tabanlı altcoin, zaman içinde kendini kanıtladı. Chainlink ağı, gerçek zamanlı verileri blok dışı zincirden zincir üstü akıllı sözleşmelere iletmek için düğümleri ve oracle’ları kullanır. Bununla birlikte, kripto verilerini düzenlemede ve finansal enstrümanları merkezileştirme arayışında DeFi ekosistemini destekleyerek kilit bir rol oynar. Chainlink şu anda piyasa değeri açısından 21. sırada yer alıyor. Token şu anda dolaşımda olan 507.999.970.45 LINK ile 7,41 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor.

Solana (SOL)

2020’de piyasaya sürülen Solana, DeFi, dApp’ler ve akıllı sözleşmelerin kullanımını desteklemek için oluşturuldu. Hızlı ve güvenli işlem gerçekleştirmeyi kolaylaştıran benzersiz bir hibrit hisse kanıtı ve geçmiş kanıtı teknolojisi kullanır. Platform, Solana’nın yerel token’i SOL tarafından kontrol ediliyor. Ayrıca Solana, yolculuğunun başındaki 0,77 dolarlık başlangıç ​​fiyatına kıyasla şu anda 13,76 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor. Şuan itibariyle Solana, dolaşımda bulunan 363.032.639,04 token ile 16. sırada yer alıyor.

Listenin 3. sırasındaki altcoin: Polygon (MATIC)

Polygon, Ethereum uyumlu blockchain ağlarını oluşturmak ve bağlamak için kullanılan bir protokoldür. Bu protokol, ölçeklenebilir Ethereum çözümlerini sınıflandırarak çok zincirli Ethereum ortamını destekler. Neredeyse tüm kripto para birimleri piyasalardaki son olaylarda etkilenerek düşüş yaşarken, Polygon ise konumunu korudu. MATIC şuan 0,843239dolar seviyelerinden işlem göremeye devam ederken, piyasa değerine göre en büyük kripto para birimleri listesinde 10. sırada yer alıyor.

Litecoin (LTC)

Litecoin, Bitcoin’e benzer kodlardan geliştirildi. Bitcoin ile benzerliğine rağmen işlemler için daha hızlı bir onay süresi sunması amaçlanmıştır. Dünyanın herhangi bir yerindeki herkes bunu doğrudan ödeme seçeneği olarak kullanabilir. Token şu anda 76,59 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor ve piyasa değerine göre 13. sırada yer alıyor. Bugün itibariyle dolaşımda 71.708.781,23 LTC var.

Listenin sonundaki altcoin projesi ise Cosmos (ATOM)

Cosmos’un birincil amacı zincirler arası iletişimi sağlamaktır. Yerel token’i olan ATOM, ağ güvenliğinin korunmasına yardımcı olur. Bu platform, onu piyasadaki rakip seçeneklerden ayıran çok çeşitli ürünler ve özellikler sunar. Cosmos’un sunduğu yeni nesil teknoloji, geliştiricilere blockchain oluşturmanın etkinliğini artıran sağlam araçlara erişim sağlar. Cosmos şu anda piyasa değerine göre 22. sırada yer alıyor dolaşımda 286.370.297,00 ATOM  var. Fiyatı ise 10,14 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!