Solana ve Litecoin İçin Yıl Sonu Tahminleri!

Kripto para sektöründe FTX kaynaklı yıkımlar devam ederken, Litecoin ( LTC ) ve Solana (SOL)’un geleceği çok konuşuldu. Analistler, popüler altcoinlerin yeni yılda hangi seviyelere ulaşacaklarını tahmin etti!

Popüler altcoin tarihi bir yükseliş yaşıyor

Son zamanlarda FTX’in de çöküşüyle kripto dünyasında dalgalanmalar yaşanırken, Litecoin (LTC) yerini korumayı başaran sayılı altcoinden biri oldu. Diğer popüler altcoinlerin aksine son yedi günde yükseliş yaşayan Litecoin, yatırımcıların dikkatini çekmeyi başardı. Kripto para piyasasındaki mevcut iklim göz önüne alındığında popüler altcoinin yükseliş yaşaması yatırımcıları sevindirir nitelikte. CoinMarketCap’teki analistler ise, fiyat tahmin aracını kullanarak bazı hesaplamalar yaptı. 22 Kasım’da alınan verilere göre, Litecoin fiyatının 31 Aralık 2022’ye kadar ortalama 58,36 ABD Dolarına ulaşacağı öngörüldü.

Litecoin için teknik analiz (TA) göstergelerine bakıldığında ise yine olumlu bir tablo karşımıza çıkıyor. Popüler altcoin, günlük göstergelerde de yükselişini koruyor. Satın alma veya satma önerilerinde bulunan gösterge, Litecoin için “satın alma” öneriyor. Göstergelere ek olarak, ekonomist ve kripto yatırımcısı Christopher Inks, geçtiğimiz gün Litecoin’in %45-50 oranında yükseliş yaşayabileceğini vurguladı. Ünlü yatırımcıya ek olarak Bianco Research LLC Başkanı Jim Bianco da, Litecoin’in FTX skandalının ardından en iyi performans gösteren kripto para birimi olduğundan söz etti.

Solana düşmeye devam edecek mi?

Litecoin’in yaşadığı ciddi yükselişe kıyasla, popüler altcoinlerden olan Solana aynı performansı gösteremedi. FTX’teki likidite krizinin kripto para piyasasında yarattığı olumsuz etkinin bir sonucu olarak, Solana’nın ( SOL ) fiyatı, önemli bir darbe aldı. FTX ile yakından ilişkili olması nedeniyle ciddi bir düşüş yaşayan altcoin için gelecek tahminleri yapılmaya başlandı. Analistlerin kullandığı fiyat tahmini aracı, Solana’nın fiyatını 31 Aralık 2022 itibarıyla ortalama 28,35 dolar olarak belirledi. Buna ek olarak Litecoin ile benzer şekilde Solana için de teknik analiz yapıldı. Yapılan analizde gösterge bu altcoin için “satış” önerdi.

Şu anda Solana, son 24 saatte %8,52 oranında düştü ve 11,94 dolardan işlem görüyor. Kripto ticaret uzmanı olan Altcoin Sherpa ise Solana’nın grafik modellerini incelediğinde; altcoinin 11,80 dolar seviyesinde sabitlenememe durumunda 3 dolara kadar düşebileceğini öngördü. Kriptoarena.com olarak da belirttiğimiz üzere, yıl başından bu yana Solana da kripto piyasasına hakim olan düşüş eğilimini takip etti. 170 dolardan 11,94 dolara kadar düşen altcoin, mevcut modeli izlemeye devam ederse yıl sonuna kadar daha da düşebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!