Credit Suisse Rekor Altın Tahmini Paylaştı: Bu Seviyeler!

Rusya ile Ukrayna arasında sular durulmazken, altın fiyatı her geçen gün artmaya devam ediyor.  İsviçre merkezli bir yatırım bankası olan Credit Suisse’deki stratejistler, değerli metal için yeni bir rekor seviye olan 2285/2300 dolar seviyelerini hedeflediklerini açıklıyor.

Altındaki yükseliş trendi ivme kazanıyor

Dünyaca ünlü bir yatırım bankası olan Credit Suisse analistlerine göre değerli metalin fiyatı 2,075 dolarlık rekor seviyeye geri dönüş hareketi beklediklerini açıklıyor. Buna göre buradan yeni bir geri çekilmeye izin verilmesi gerekiyor. Ancak analistlere göre başlangıçta 2,167 dolardan önce 2,120 dolarda görülen direnç ve nihayetinde yeni temel yukarı yönlü hedef 2,285/2,300 dolarda zamanı geldiğinde sürekli bir kırılma bekleniyor. Credit Suisse analistlerine göre altın fiyatında destek başlangıçta 1.961 dolara hareket ediyor ve 1.878 dolara doğru daha fazla gerileme kaydediyor.

Altın fiyatı, günün erken saatlerinde volatiliteyi teşvik eden bir dizi birinci kademe olayın ardından mütevazı gün içi kazançlarını koruyarak ons başına 1.995 dolar civarında işlem görüyor. XAU/USD, ons başına 1.970,03 dolarlık gün içi en düşük seviyesinden toparlanmasına rağmen 2.000 dolar eşiğinin üzerindeki kazançlarını koruyamadı. Değerli metal, Avrupa seansı sırasında kısmen biraz daha yüksekten işlem görürken, Varlık Satın Alma Programını planlanandan daha hızlı sonlandıracağını açıklayan Avrupa Merkez Bankası’ndan destek aldı. Ancak XAU/USD, Başkan Christine Lagarde’ın Ukrayna-Rusya ihtilafından kaynaklanan artan ekonomi riskini vurgulamasının ardından düşüşe geçti.

FXStreet analistlerine göre altın fiyatı için izlenmesi gereken seviyeler

Değerli metalin grafiklerini inceleyen FXStreet analistlerine göre XAU/USD, SMA5’in bir günlük ve önceki en yüksek dört saatlik buluşma noktası olan 1.989 dolarda güçlü direncin altında dönüyor. Analistlere göre ikincisinin üzerinde kabul, boğaların bir haftalık R1, bir günlük Fibonacci yüzde 23,6 ve bir aylık R1 pivot noktasının çakıştığı 1.996 dolar civarındaki yoğun direnç seviyeleri kümesini üstlenmesine yol açacak. Altın fiyatında bir sonraki yukarı yönlü hedef, 2.000 dolar psikolojik seviyesinde görülüyor. Analistlere göre bunun üzerinde 2.007 dolara doğru yeni bir artış göz ardı edilemez.

Kriptoarena.com olarak sıklıkla analizlerine başvurduğumuz FXStreet analistlerine göre alternatif olarak, uygun bir destek 1.981 dolar civarında bekliyor ve bunun ihlali, önceki günün en düşük seviyesi olan 1.976 doların yeniden test edilmesini gerektirecek. Ayrıca analistlere göre satış baskısı yoğunlaşırsa, altın ayılar bir önceki ayın en yüksek seviyesi olan 1.974 dolara meydan okuyacak. Buna göre satıcıların radarlarında bir sonraki haftanın en yüksek seviyesi 1.970 dolar olacak. Analistlere göre boğalar için son savunma hattı, bir önceki yılın en yüksek seviyesi ile bir günlük S1 pivot noktasının kesişimi olan 1.960 dolarda görülüyor. Bu ilgili destek ve direnç seviyelerine rağmen, volatilitenin barış görüşmeleri sırasında yüksek seviyelerde kalması muhtemel görünüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!