Standard Chartered Önemli Altın Tahmini Yaptı: 6-12 Ay İçinde Bu Seviyeler!

XAU/USD, 2.070 doların üzerinde tüm zamanların en yüksek seviyesine doğru yükseldi. Standard Chartered analistleri, 6-12 ay sonra altın fiyatlarının bahsi geçen 2.070 dolar seviyesini geçmesini bekliyor. İşte analistlerin değerli metalin fiyatına ilişkin öngörülerinin detayları…

Altının jeopolitik riske karşı etkili bir korunma olduğu kanıtlandı

Londra merkezli bir uluslararası bankacılık ve finansal hizmetler şirketi olan Standard Chartered’ın analistleri altının önümüzdeki 6 ila 12 ayda güçlü bir performans göstermesini beklediklerini açıklıyor. Deneyimli firmanın analistlerine göre değerli metal 2020’nin en yüksek seviyesi olan yaklaşık 2.070 dolar seviyesini geçebilir. USD’nin önümüzdeki aylarda zirve yapmasını bekleyen analistler, daha zayıf USD’nin altın için bir destek görevi göreceğini ifade ediyor. Ayrıca analistler, değerli metal için önemli fiziksel pazarlar olan Çin ve Hindistan ekonomilerinin, pandemi azaldıkça ve Çin daha fazla büyüme teşviki uygulamaya başladıkça makul bir büyüme göreceğini tahmin ediyor.

İngiltere merkezli finans şirketinin analistlerine göre nominal ABD faiz oranlarının önümüzdeki 12 ay içinde artması bekleniyor. Ancak reel (net enflasyon) oranların düşük kalması muhtemel görünürken analistlere göre bu durum altın için önemli bir direnç oluşturmamalı. Bunlara ek olarak Standard Chartered analistleri, Rusya merkez bankasının varlıklarına yönelik son yaptırımlar ve İsviçre’nin bireysel hesap yaptırımlarına uyması, servetin nasıl ve nerede depolandığını çeşitlendirme eğilimini hızlandırabileceğinden, altının bir riskten korunma rolünün ileriye dönük olarak güçlendirildiğini gördüklerini ifade ediyor.

FXStreet analistlerine göre altın yatırımcılarının dikkat etmesi gerekenler şeyler

Standard Chartered analistlerine göre değerli metalin fiyatlarında yakın vadeli volatilite mümkün görünüyor. Ancak analistlere göre genel yükseliş eğilimi göz önüne alındığında, herhangi bir düzeltici geri çekilme, teknik destek ile 1.875 dolar civarında sınırlandırılmalı. Bunlara ek olarak bazı piyasa uzmanlarına göre altın fiyatı daha düşük seviyelerde istikrar kazanıyor ve çarşamba günü meydana gelen ağır kayıplara yol açıyor. Buna göre, Ukrayna’nın Rusya’nın da aynı niyeti göstermesi halinde bir uzlaşmaya hazır olduğunu söylemesinin ardından ani bir iyimserlik dalgası değerli metalin fiyatını sert vurdu.

Kriptoarena.com olarak analizlerini yakından takip ettiğimiz FXStreet analistlerine göre her ne kadar piyasalar bu perşembe günü tekrar başa dönse de Ukrayna krizinin yakın zamanda atlatılması pek mümkün görünmüyor. Analistlere göre artan belirsizlik, muhtemelen altın fiyatının taban oranının yükselmesine engel olabilir. Ancak analistlere göre trader’lar, Avrupa Merkez Bankası (ECB) açıklamaları, ABD enflasyonu ve Rusya-Ukrayna barış görüşmelerinin çok beklenen sonucu öncesinde değerli metalin fiyatına ilişkin herhangi bir pozisyon bahsi yapmaktan kaçınabilirler.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!