AB, Rusya Yaptırımlarına Kripto Para Birimlerini Dahil Etti

Hatırlayacağınız üzere Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta, Rusya’nın işgale başlamasıyla beraber birçok ülke Rusya’ya yaptırım uygulamaya başlamıştı. Ülkelerin Rusya’ya yönelik ekonomik yaptırımları devam ederken, Avrupa Birliği (AB) yaptığı basın açıklamasında kripto para birimlerinin de yaptırımlara dahil olduğunu belirtti.

Yaptırımlar arasına kripto para birimleri de dahil edildi

Avrupa Birliği Komisyonu kripto varlıkları “devredilebilir menkul kıymetler” olarak nitelendiriyor. Bununla beraber kripto para birimleri de Rusya’ya uygulanan yaptırımların kapsamına dahil edildi. Avrupa Birliği (AB) yaptığı basın açıklamasında kripto varlıkları da olmak üzere kredilerin ve kredilerin herhangi bir yolla sağlanabileceğine dair ortak anlayışı doğruladı. Bir diğer yandan kripto varlıkları belirtecek bir şekilde “devredilebilir menkul kıymetler” kavramını da daha net bir şekilde ortaya koydu. Bu durum sonucunda uygun şekilde güvence altına alınmış durumda.

Avrupa Birliği ayrıca Belarus’taki mevcut mali kısıtlamaların, Rusya’da halihazırda uygulananları yansıtmak için genişletildiğini de belirtti. Kısıtlamalar arasında, üç Belarus bankasına ve bağlı kuruluşlarına SWIFT hizmetlerinin sağlanmasına ilişkin kısıtlamalar, Belarus Merkez Bankası ile işlem yapılmasının yasaklanması ve Belarus devlet kuruluşlarının AB ticaret alanlarındaki hisselerine ilişkin menkul kıymetler listesinin yasaklanması da bulunuyor.

İsviçre de yaptırım uygulayan ülkeler arasında

Daha önce de kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz üzere Rusya’nın Ukrayna’ya karşı açtığı savaşın ardından pek çok ülke Rusya’ya çeşitli yaptırımlar uyguluyor. Bu ülkelerin arasında İsviçre de bulunuyor. Financial Times’ın 6 Mart’ta yayınladığı bir makalesine göre, bir zamanlar katı bankacılık gizlilik yasalarıyla lanse edilen İsviçre, AB tarafından yaptırım uygulanan Rus vatandaşları işletmelerinin elindeki tüm kripto varlıkları sınırları içinde donduracaklarını açıklamıştı.

İsviçre Maliye Bakanı Guy Parmelin, 223 Rus oligark ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e şahsen yakın olan diğer kişilerin de kripto varlıklarının yanı sıra banka hesaplarının tespit edilip dondurulduğunu geçtiğimiz günlerde bildirmişti. Bunun yanı sıra Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta bugün 11. güne girilirken Visa ve Mastercard’ın ardından American Express de Rusya’da tüm operasyonlarını askıya almıştı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!