Credit Suisse: Altın Fiyatları Bu Seviyelere Dalabilir!

ABD Reel Getirileri ve USD’nin artması beklenirken, Credit Suisse stratejistleri altın fiyatları için 2022’de aşağı yönlü risk gördüklerini açıkladı. Öte yandan FXStreet analistleri de değerli metal fiyatlarına ilişkin tahminlerini paylaşıyor.

Credit Suisse analistlerine göre güçlenen dolar, değerli metal üzerinde baskı oluşturacak

İsviçre merkezli küresel bir yatırım bankası ve finansal hizmetler firması olan Credit Suisse analistlerine göre yükselen ABD Reel getirileri ve güçlenmeye başlayan ABD doları altın fiyatları üzerinde baskı oluşturması bekleniyor. Kriptoarena.com olarak görüşlerini yakından takip ettiğimiz Credit Suisse analistleri konuya ilişkin olarak şu ifadeleri kullanıyor:

Kilit fiyat ve geri çekilme desteğinin aralığın alt ucundan 1.691/77 dolar seviyesinden yeniden test edilmesinin önünü açmak için 1.759/54 doların altına ihtiyaç var. Bununla birlikte, yalnızca buranın altında, önemli bir alt trend değişikliğini işaretlemek için büyük bir tepenin kurulduğunu görebilir, destek daha sonra başlangıçta 1,620/15 dolar, 1.572/61 dolardan önce görüldü.

Credit Suisse analistlerine göre zirve korkularını hafifletmek için 1.877 doların üzerinde bir kırılma gerekiyor. Ancak dünyaca ünlü bankanın analistleri, altın fiyatları için 1.917 doların üzerinde bir kırılma ile daha sürdürülebilir bir hareket gördüklerini ve potansiyel olarak 2.075 dolarlık rekor seviyeye geri dönüleceğini ifade ediyor. Uzmanlar tarafından 10 yıllık ABD Reel Getirileri için büyük bir tabanın tamamlanmasının yanı sıra güçlenen bir USD’nin sarı metal üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturması ve zirve riskini artırması bekleniyor.

Altın fiyatları için takip edilmesi gereken seviyeler

Değerli metalin fiyatı 1.800 dolar seviyesinin üzerine çıkmasına rağmen, UBS’deki stratejistler, sarı metalin aşağı yönlü hareket etmesini ve yıl sonuna kadar 1.650 dolara ulaşmasını bekliyor. FXStreet analistlerine göre ise gümüş, 2022 sonuna kadar kademeli olarak ons başına 19 dolara düşecek. Analistlere göre altın fiyatları 2022 sonuna kadar ons başına 1.650 dolar seviyesine düşecek. Sarı metal, art arda iki gündür yatay konsolidasyona devam ediyor. FXStreet analistlerinden Haresh Menghani’ye göre, sarı metal 1.800 dolar civarında 200 günlük hareketli ortalamanın üzerinde işlem görmeye devam ederken 1.830/32 dolar bölgesinde bir dirençle karşı karşıya görünüyor.

Altın fiyatları, 1.800 dolar civarında çok önemli 200 günlük SMA’nın üzerinde kalmayı başarıyor. FXStreet analistlerine göre bu seviyeleri, 1,790 dolar bölgesi civarında olan ve bir dönüm noktası olarak hareket etmesi gereken Ağustos 2021’in en düşük seviyesinden uzanan yukarı doğru eğimli bir trend çizgisi takip ediyor. Analistlere göre bu seviyelerin aşağısında bir kırılma, düşüş eğiliminde olan trader’lar için yeni bir tetikleyici olarak görülecek ve daha derin kayıpların önünü açacak. Uzmanlara göre değerli metal daha sonra, aralık ayı boyunca 1.753 dolar bölgesi civarındaki en düşük seviye olan 1.768-67 dolar ara desteğine doğru kaymayı hızlandırabilir. FXStreet analistleri konuya ilişkin olarak şunları belirtiyor:

1.830-32 dolarlık arz bölgesi, ani güçlü direnç olarak hareket etmeye devam etmeli. Bazı takip eden alımlar, altını 1.848-50 dolar bölgesine yakın bir sonraki ilgili engele yükseltme potansiyeline sahip. Yukarı yönlü yörünge, 1.877 dolarlık bölgede 1.869-70 dolarlık alana doğru daha da uzayabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!