Piyasa Analisti: Altın Fiyatı, Bu Seviyelere Hazırlanıyor!

Altın fiyatı, gün içinde Avrupa seansı sırasında 1.817 dolara düşerken Asya seansının erken saatlerindeki kazançlarını tersine çevirmek için teklifler alıyor. Analistlere göre kıymetli metalin fiyatındaki son düşüşler, daha güçlü ABD Hazine tahvillerinin desteğiyle ABD dolarının önceki iki günlük yükselişini uzatmasıyla bağlantılı olabilir. Piyasalardaki etkenleri göz önünde bulunduran usta analist Anil Panchal ise altına yönelik analizlerini paylaşıyor.

Piyasalardaki önemli faktörler değerli metali nasıl etkiliyor?

Altın fiyatı, Asya seansı sırasında gün içi en yüksek seviyesi olan 1.820,31 dolar seviyesi yakınlarında avantajlı durumda görünüyor. Sarı metal, iki günlük düşüşün ardından pazartesi günü bir Doji mum grafiğini işaret ederken haftaya durgun bir başlangıç ​​yaptı. Trendin tersine dönmesi, mum grafiğinin Fed’in bir sonraki hamlesi ve Güney Afrika covid varyantı Omicron’un altının fiyatlarının son yükselişini desteklemek için karışık endişelere katıldığını gösteriyor. Analist Anil Panchal’a göre altının bu hareketi, hafif teklifli S&P 500 Vadeli İşlemlerini takip ederken daha sıkı ABD Hazine getirilerini görmezden geliyor. Bununla birlikte, ABD 10 yıllık ve 5 yıllık Hazine getirileri, iki yılın en yüksek seviyesine yükselirken, 2 yıllık bonolardaki sıçrama, hafta başlangıcı hareketi sırasında Şubat 2020 seviyelerine yükseldi.

ABD Hazine getirileri, San Francisco Fed Başkanı Mary Daly ve New York Fed Başkanı John Williams’ın gelecek haftaki Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı öncesinde cuma günü yayınlanan son sert yorumuna tepki veriyor gibi görünüyor. Analiste göre Omicron’un Çin ve Japonya’da artan vakalarla birlikte daha virüs kaynaklı aktivite kısıtlamalarına işaret eden flaş karışık sinyallerle ilgili endişeleri varken, Batı’daki daha düşük rakamlar altın fiyatı için olumlu etkilerde bulunabilir. Bunlara ek olarak, Kuzey Kore’nin füze denemeleri ve Çin-Amerikan mücadeleleri de piyasa duyarlılığına meydan okuyor. Analist Anil Panchal’a göre, Japonya Merkez Bankası (BOJ) para politikası ve Birleşik Krallık istihdam raporu, Omicron ile ilgili güncellemelere ve Çin’in olası faiz indirimini öneren konuşmalara, Fed’in kısa vadeli piyasa hareketlerini yönlendirmek için bir sonraki hamle görüşmelerini unutmamak için katılacak.

Analiste göre altın fiyatı için izlenmesi gereken seviyeler

Altının grafiklerini inceleyen analist Anil Panchal’a göre pazartesi günkü Doji mum grafiği, bugün Asya seansı sırasında sarı metal alıcılarını umutlu tutmak için daha sıkı RSI ve yükseliş MACD sinyallerine katılıyor. Bununla birlikte, altının alıcılarının kontrolü yeniden ele geçirmesi için Kasım-Aralık 2021’deki yüzde 61,8’lik Fibonacci düzelmesinin aşağı yönlü 1.830 dolar civarında yukarı yönlü net bir kırılması gerekli hale geliyor. Analiste göre Temmuz ve Eylül aylarında 1.834 dolar civarında ulaşılan zirvelerin, altın fiyatı için daha sonraki rallide bir doğrulama noktası görevi gördüğünü belirtmekte fayda var.

Kriptoarena.com olarak daha önce sıklıkla analizlerine başvurduğumuz Panchal’a göre bu seviyeleri takiben, yükseliş, 1.877 dolar civarındaki zorlu 2021 zirvesinden önce kasım ortasında 1.850 dolar civarında işaretlenen çoklu düşükleri hedefleyebilir. Analiste göre altın fiyatı için geri çekilme hamleleri sırasıyla 1.815 dolar ve 1.800 dolar eşiğine yakın yüzde 50 ve yüzde 38,2 Fibonacci seviyelerini hedefleyebilir. Bununla birlikte, 100-DMA’nın yakınsaması ve 15 Aralık’tan itibaren 1.793 dolar civarında yükselen bir destek çizgisi, altın satıcılarının daha sonra izlemesi için güçlü bir destek haline geliyor. Panchal’a göre genel olarak, altının alıcıları, daha sıkı osilatörler ve mum grafiği oluşumu tarafından desteklenen kısa vadeli kilit engel için hazırlanıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!