ABD’li Yatırım Şirketinden Bitcoin Yorumu: 2022’de Hazır Olun!

Önde gelen bir yatırım firması, piyasadaki yatırımcı çılgınlığının kaybolması nedeniyle Bitcoin (BTC)’in 2022’de değerinin yarısından fazlasını kaybedebileceğini iddia ediyor.

Bitcoin ve 1929 borsa çöküşü: balon etkisi

Invesco’nun küresel varlık  başkanı Paul Jackson, 2022’de BTC’nin 30 bin doların altına düşebileceğini söyledi. Bay Jackson, ekonomi tarihinde “Kara Salı” olarak bilinen 1929’daki büyük borsa çöküşüne atıfta bulunarak, Bitcoin’in değerindeki patlamanın “finansal çılgınlık” olarak bilinen bir olgunun özelliklerini taşıdığını söyledi.” Ekonomik balon” olarak da adlandırılan bu olgu, tipik olarak bir varlığın fiyatının, kitlesel pazarlama nedeniyle gerçek değerinden çok daha yüksek seviyelere çıkması anlamına geliyor. Jackson şunları söyledi:

 Bitcoin’e yönelik kitlesel ilgi bize 1929’daki borsa çöküşünü hatırlatıyor. Bu hikayenin de nasıl sona erdiğini biliyoruz. Bitcoin, ATH’sine ualştıktan sonra, bazı temel verileri takip ederek 42 bin dolara düştü. Bu şablon, tipik bir finansal çılgınlığın zirvesinden sonraki 12 ay içinde yüzde 45’lik bir kayıp yaşandığını gösteriyor.

 
 Yönetici, Bitcoin fiyatının Ekim 2022’nin sonuna kadar 37 bin ila 34 bin dolar arasında düşeceğini söyledi. Jackson, “Şablon ayrıca baloncukların tipik olarak iki yıl boyunca söndüğünü gösteriyor. Dolayısıyla, Bitcoin’in bu yıl 30 bin doların altına düştüğünü hayal etmenin çok da zor olmadığını düşünüyoruz” açıklamasını yaptı. Lider kripto para birimi, uzun süredir kurumsal yatırımcılar tarafından “balon” olarak adlandırılıyor, ancak birçok kez kötümser tahminlere meydan okudu. Aralık 2017’nin sonlarında Bitcoin, 19 bin doları aşarak o zamanlar rekor olarak kabul edilen seviyeye yükselmişti.

Mike Novogratz’dan BTC tahmini

Analistleree göre, piyasa katılımcıları, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki faiz oranındaki artışın yatırımcıları paniğe sokacağına ve dolayısıyla sermayeyi tahvil ve altın gibi daha güvenilir varlıklara aktaracağına inanıyor. Bu süreçte Bitcoin dha volatil ve riskli yapısı nedeniyle zarar görebilir  ve 30 bin dolara düşme riskiyle karşı karşıyadır. Perşembe günü, finansal hizmetler firması Galaxy Digital’in CEO‘su Mike Novogratz, CNBC’ye yaptığı açıklamada, satışların Bitcoin’i mevcut fiyatlardan  yüzde 8 daha aşağıya çekebileceğini ve Ağustos ayının başından beri görülmeyen bir seviye olan 38 bin dolara kadar düşebileceğini söyledi.
 
Kripto milyarderi ve sadık Bitcoin boğa CNBC’ye verdiği demeçte, “Orta vadede kötümser değilim, ancak önümüzdeki birkaç hafta içinde çok fazla oynaklık yaşayacağız” açıklamasını yaptı. Bloomberg’in araştırma kolunda kıdemli bir emtia stratejisti olan Mike McGlone, Bitcoin’in yoğun volatilitesine rağmen, kripto para biriminin 2022’de 100 bin doların üzerine çıkabileceğini tahmin ediyor. Kıdemli Bloomberg analisti, piyasalar yüksek enflasyonla karşı karşıya kaldığında yatırımcıların Bitcoin ve altın yatırımına yöneleceğine inanıyor.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!