CoinShares: Kurumsal Yatırım Bitcoin (BTC)’den Altcoin’lere Kayıyor   

Kurumsal kripto yatırım ürünleri, mayıs ayından bu yana ilk hafta girişlerini gördü ancak bu sefer lider Bitcoin olmadı. Kurumsal fon yöneticisi CoinShares’e göre, geçen hafta kripto ile ilgili ürünlere net pozitif fon girişi oldu. Son haftalarda olumlu piyasa ve fiyat hareketi artık mayıs ayı ortalarından beri 57,3 milyar dolar ile en yüksek seviyesine CoinShares yönetimi altında toplam aktiflerini kaydettiği bildirdi. Kripto para yatırım ürünleri, art arda altı haftalık çıkışı takip eden ilk 21,3 milyon dolarlık net giriş gördü ve “yatırımcı duyarlılığının iyileştiğini” gösterdi.

Altcoin’ler in Bitcoin out

Kurumsal Blockchain Solana’ya sahip olan kripto fonları, 7,1 milyon dolar ile büyük giriş gördü. Cardano ile ilgili ürünler ise 6,4 milyon dolarlık yatırım tutarıyla ikinci sırada yer aldı. Ethereum ile ilgili ürünler 3,2 milyon dolarlık pozitif bir giriş görürken, Litecoin ve çoklu varlık fonları kurumsal yatırımcılardan 1,8 milyon dolar aldı. Art arda yedinci hafta, Bitcoin ile ilgili fonlar için başka bir çıkış oldu, ancak bu, varlığın 23 Ağustos’ta tekrar 50 bin doları aşmasından önceydi. BTC ürünleri, 20 Ağustos’ta sona eren haftada 2,8 milyon dolar kaybetti, ancak bu eğilim tersine çevrilebilir. Tabi varlık son kazançlarını koruyabilirse. CoinShares, farklı sağlayıcılar ve bölgeler arasındaki akışların birbirinden farklı olduğunu şöyle ifade etti:

Ürün sağlayıcılar arasındaki akışlar değişiklik gösteriyor, bazıları hafta boyunca çıkışlar kaydetmeye devam ederken hem Kuzey Amerika hem de Avrupa’daki diğerleri önemli giriş kaydetti. Bunun, kripto para piyasası için bir duyarlılığın başlangıcını gösterdiğine inanıyoruz. Dünyanın en büyük kripto fonu Grayscale, dönem boyunca her iki yönde de herhangi bir sermaye akışı görmedi. Grayscale, 24 Ağustos’taki son güncellemesinde, yönetim altındaki toplam varlıkları 44,8 milyar dolar olarak bildirdi. Bu toplamın 32,3 milyar doları veya %72’si Bitcoin Trust’ta yoğunlaştığı görülmektedir. 10,4 milyar dolarını veya toplamın %23’ünü elinde tutan ikinci en büyük fon ise Grayscale Ethereum Trust’tır.

Kripto piyasası güncellemesi

Yazımızın hazırlandığı sırada, kripto piyasaları, toplam kapitalizasyonun gün içinde 2,23 trilyon dolarda sabit kalmasıyla son kazanımlarından biraz uzaklaştı. CoinGecko’ya göre lider kripto para Bitcoin (BTC) 49.610 dolardan işlem görürken, Ethereum şu anda 3.322 dolar civarında yerini koruyor. Cardano ve Binance Coin, sırasıyla 2,87 dolar ve 496 dolara ulaşmak için yaklaşık %3,3’lük kazançla tırmanmaya devam etti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!