Stratejist: Ethereum (ETH)’un Yeni ATH’ye Ulaşmasında Tek Bir Engel Var!

Bitcoin (BTC)’in ardından piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum (ETH), 3,354 dolarlık fiyat ile yeni bir 3 ayın zirvesini kaydetti. Altcoin son 24 saatte yüzde 5 artarak yeni zirveye ulaştı ve şu anda 3.330 dolardan işlem görüyor.

Güncellemer ve metrikler Ethereum için boğa piyasasına işaret ediyor

Ethereum, yakın zamanda aktif hale gelen London Hardfork’un da yardımıyla Mayıs-Haziran çöküşünden oldukça hızlı bir şekilde kurtulmayı başardı. Hard fork, Ethereum ana ağına entegre olan EIP-1559, gas ücretini dengeledi ve aynı zamanda Ether’i deflasyonist bir arz haline getirdi. ETH 2.0 stake sözleşmeleri, arzın yakılması ETH’yi daha da kıt hale getirirken, zaten piyasada Ether sıkıntısına yol açmıştı. Merkezi borsalarda tutulan ETH’nin değeri, fiyat yükselmeye başladıkça üç yılın en düşük seviyesine düştü. ETH için net borsa akışı negatif olmaya devam ediyor, yani trader’lar ETH’lerini borsalardan uzaklaştırıyor.

Kripto para piyasası Ağustos ayında yeni bir yükseliş ivmesi yakaladı, neredeyse tüm kripto para  piyasası son üç aydaki kayıplarının yarısından fazlasını geri aldı. Üç altcoin, Cardano (ADA), Solana (SOL) ve Terra (LUNA) geçen hafta yeni ATH’lere ulaştı. Piyasa duyarlılığı yeşile döndüğü için Bitcoin bugün erken saatlerde 50 bin doların üzerine çıktı. Ethereum ise benzer şekilde toparlandı ve şu anda ATH’sini yeniden test etmeye hazır görünüyor.

ETH için tek direnç noktası 3500 dolar seviyesi

Ethereum şu anda 4.362 dolarlık ATH’sinden yüzde 23 aşağıda. IncomeSharks adındaki popüler bir kripto para analistine göre, bir sonraki ani direnç 3.500 dolar civarında yer alıyor ve bu da ikinci en büyük kripto para birimi için neredeyse direnç olmadığı anlamına geliyor. Pek çok piyasa uzmanı, ETH 2.0 güncellemesiyle eklenen EIP-1559 uygulamasının, artan pazar talebinin, tükenen borsa kaynaklarının ve ETH’nin pazar derinliğinin, Bitcoin’den önce yeni bir ATH’ye ulaşmasına yardımcı olacağına inanıyor.

Analist, Bitcoin ve Ethereum (ETH)’un fiyat düzenine ve son olayların kripto para piyasasının başka bir boğa döngüsüne girdiğini gösterdiğine işaret etti. Hesap, önce BTC’nin, ardından ETH’nin ve sonra da diğer altcoinlerini ATH’yi göreceğini belirtti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!