CoinShares Raporu: Dogecoin (DOGE) Madencileri Servet Kazanıyor!

Dogecoin (DOGE) yatırımcılarının yanı sıra, meme kripto para biriminin madencileri de 2021 rallisi esnasında yeni coin’ler üreterek ve işlemleri onaylayarak milyon dolarlar kazanıyor.

Hem yatırımcılar hem madeneciler milyoner

Kripto para veri platformu Coinmetrics tarafından sağlanan veriler, 23 Mayıs ile 3 Haziran arasında Dogecoin madencilerinin günde en az 6 milyon dolar kazandığını gösteriyor. Ayrıca, 1 Ocak ile 3 Haziran arasında, Dogecoin’in toplam 30 günlük ortalama madencilik geliri 259.33 milyon dolar.

Madencilik geliri, Dogecoin’in talebiyle sonuçlanan 2021 rallisi ile ilişkili. Sene başından bu yana, Dogecoin, genel kripto para piyasası fiyat hareketinden yararlanarak yüzde 9,400 arttı. Ek olarak, meme coin Tesla CEO’su Elon Musk’tan destekleyici tweet’ler aracılığıyla büyük artış kaydetti

DOGE’nin değerindeki artış, milyoner yatırımcıları da beraberinde getirdi. Önceki araştırmamıza göre, 4 Mayıs 2021 itibariyle, yaklaşık 2.866 Dogecoin cüzdanının her biri en az 1 milyon dolar değerindeydi. Rakam, 1.321 cüzdanın en az 1 milyon dolar değerinde olduğu 23 Nisan’dan yüzde 116’lık bir büyümeyi temsil ediyor.

Dogecoin balon mu?

Bazı analistler, kripto para biriminin gerçek ortamdaki kullanım eksikliğinden dolayı Dogecoin’in yükselişini bir balon olarak görüyor. Bununla birlikte, Musk’ın roket şirketi SpaceX’in aya yaptığı görevlerden biri için DOGE kullanacağını açıklamasından sonraki aylarda durum değişiyor.

Ayrıca Dallas Mavericks basketbol takımı, tıbbi tedarikçi CovCare, bir ödeme alternatifi olarak Dogecoin’i benimsedi. Dogecoin’in değerindeki artışa rağmen, ünlü destekçilerin, ortadan kaybolacağına dair endişeler var ve bu da kripto fiyatının düşmesine neden oluyor.

Galaxy Digital CEO’su ve milyarder Mike Novogratz’a göre, Dogecoin’in rallisi, ekonomiye daha fazla para arzı tarafından yönlendirilen bir perakende yatırımcı fenomeni. CEO şunları söyledi:

Bu, bu meme paralarının genç, yeni yatırımcı tabanında fenomen olduğu ve eğlenceli hale geldiği GameStop’a çok benziyor. Momentum üzerine kurulu ve şortların peşinden gitmek istiyorlar. Ama yakında ortadan kaybolacağını düşünüyorum.

Rallinin ardından Dogecoin fiyatı, genel piyasa hissiyatıyla birlikte düzeldi. Basın saatine göre, kripto para 0,39 dolardan işlem görüyordu. DOGE topluluğunun nihai hedefi, fiyatı 1 dolar seviyesine çıkarmak.

Comments (2)
Add Comment