Çin ve Laos Bitcoin Fiyatını Olumsuz Etkiliyor: Düzeltme Devam Edecek mi?

Pazartesi günü, Bitcoin %10’a kadar kaybederken bir noktada 42.4 bin dolara düştü. Bu, küresel borsalar üzerindeki satış baskısı temelinde gerçekleşti. Salı sabahı erken saatlerde, durdurma emirleri, fiyatı 40,2 bin dolara ve geri çekmişti. Piyasa Mayıs düzeltmesini tekrarlarsa, RSI henüz bitmemiş olabilir.

Analistler, Bitcoin (BTC)’deki piyasa çöküşünün nedeni olarak Evargande Group hisselerinin düşüşünü gösteriyor

Bitcoin fiyatı, ağustos ayının başından beri görülen en düşük seviyelerde seyrediyor. Aynı zamanda durumun artık tamamen boğaların kontrolünden çıktığı söylenemeyebilir. Büyük kripto para birimlerinin kayıpları %10’u geçmiyor ve alıcılar açıkça piyasalarda belirdi. Desteğin mevcut seviyelerde ne kadar güçlü olacağını şimdiden söylemek zor. FXStreet analisti Alexander Kuptsekevich’e göre BTC yatırımcıları gözlerini 45 bin dolar seviyesinde tutmalı. Lider kripto paranın, hızlı bir şekilde toparlanma ve bu eşiğin üzerine çıkma yeteneği, gerileme döneminde satın almaların başladığını gösterebilir. Bir hafta boyunca bu çizginin altına demir atmak, yükseliş eğilimindeki kripto meraklılarının önemli ölçüde teslim olmasını tetikleyebilir.

BTC grafiği şu anda 200 günlük MA’nın (46 bin dolar) altında ve 21 haftalık MA altındaki alanı şimdiden bir mum grafiği ile 42 bin dolarda test etti. Grafik üstlerinde olduğu sürece her iki çizgi de boğa piyasasının resmi işaretleri olarak nitelendiriyor. İkinci destek seviyesinin korunması, daha fazla büyüme beklentilerinin korunmasında son derece önemli bir faktördür. Birçok analist, Çinli geliştirici China Evergrande Group’un hisselerindeki düşüşü ve S&P500’deki keskin düşüşü kripto piyasasının dünkü çöküşünün nedenleri arasında gösteriyor. Ancak Bitcoin fiyatının yükselmesi için yatırımcıların satın almaya başlaması gerekiyor. Aynı zamanda, dünkü düşüşten önceki ve sonraki altcoin dinamikleri ve işlem hacimleri, kripto yatırımcılarının (BTC hariç) yatırım yapmaya devam ettiğini gösteriyor.

Yatırımcılar Bitcoin’in Çin’de yaygın bir dolanım elde edebileceğine inanmıyor

Özellikle Laos’taki şirketlerde Bitcoin’in deneysel kurumsal kullanımı hakkındaki haberler dikkate alınırsa, piyasa bu habere aşırı kısıtlama ile tepki verdi. Laos, Çin ile güçlü bir ekonomik ve siyasi ilişki sürdürüyor. Çin, kategorik olarak kripto para birimlerinin yasallaştırılmasına karşı olmasıyla biliniyor. Yatırımcılar Bitcoin (BTC)’in Çin’de yaygın bir dolanım elde edebileceğine inanmıyorlar. Yine de Laos’taki önemli bir ortakla ilişkilerini bozmak istemeleri pek olası değil.

Bitcoin ve diğer kripto para birimleri ABD endekslerindeki düşüşün arka planında iki veya üç kat değer kaybetti. Düşüş, bahsi geçen haberlerin gücünden değil, Çin ve Japonya’daki tatiller sırasındaki likidite eksikliğinden dolayı böylesine büyük bir ölçeğe sahipti. Bu, kurumsal yatırımcılar arasında likidite talebini artırdı ve bu da durumun hak ettiğinden çok daha fazla baskıya yol açtı. Salı sabahı düşüş trendi, yalnızca uzun pozisyonlar için stop emirlerinin otomatik olarak tetiklenmesi nedeniyle devam etti.

Dikkate alınması gereken olumlu bir faktör, Bitcoin ve altcoin’lerin son 24 saat içinde yaklaşık olarak aynı şekilde azalması. Genellikle, ciddi satışlar sırasında, daha küçük altcoin’ler Bitcoin’den çok daha fazla kaybeder. Salı günü Avrupa sermaye piyasalarının gelmesiyle, alıcılar açıkça harekete geçti. Bu da Bitcoin’in günün başından itibaren düşüşünü yeniden kazanmasına izin verdi ve yeşil bölgede bir kapanış için savaşma şansı verdi. Korku ve açgözlülüğün kripto para birimi endeksi şimdi günde 23 puan kaybederek korku alanına 27 seviyesinde düştü. Bunlar, piyasada gerileme alımlarının yoğunlaştığı 24 Temmuz’dan bu yana görülen en düşük seviyeler.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!