Citibank’tan Çarpıcı Kripto Para Raporu: Değişim Başladı!

Bankacılık devi Citi, kripto para birimlerinin ortaya çıkmasının ve büyümesinin ödeme altyapısı için yeni düşüncelere yol açtığını belirtti.

Citibank: kripto piyasası ödeme altyapısında yeni bir düşünceyi ateşledi

Citi, kripto ödemelerini düşünen kuruluşlar için bir plan sunan yakın zamanda yayınlanan bir raporda , kripto birimlerinin genellikle tüm ödeme ekosistemini yeniden tanımladığını belirtiyor. Banka ayrıca kripto birimlerinin de gelişmekte olan bir değer deposu olduğunu şu sözleriyle belirtiyor:

Kripto piyasası, belirsiz bir internet yeniliği olmaktan iki trilyon dolarlık bir piyasa değerine ulaştı. Citi, kripto para biriminin bildiğimiz şekliyle ödeme sistemini bozup bozmadığına bakılmaksızın, bir değer deposu olarak artan benimsenmesine ek olarak ödeme altyapısı, işleme ve muhasebe konularında yeni düşünceleri ateşledi.

Bankaya göre kripto ödemelerini tercih eden kuruluşlara iki seçenek sunuluyor; kripto para birimlerini hem yatırım hem de değişim aracı olarak kabul etmek. Raporda banka, kripto piyasasının büyümesiyle faizin şirketlere ve diğer büyük kurumlara kaydığını ve hazinelerinin dikkate alması gereken çok şey olduğunu belirtti.

Kuruluşlar kripto para birimlerini nasıl entegre edebilir?

Citibank, kuruluşların kripto para ödemelerini entegre etmek için üçüncü taraf aracı modelini kullanabileceğini ekliyor. Rapor, akışların şirketle entegrasyonunu ortadan kaldırdığı için üçüncü taraf bir aracı kullanmanın basit olduğunu belirtiyor. Ayrıca, borç veren kuruluşların doğrudan kripto birimlerini alma modelini benimsemelerini tavsiye ediyor. Ancak Citi, bu yaklaşımın kapsamlı bir muhasebe ve hazine uzmanlığı gerektirdiği konusunda uyarıyor.

Ek olarak banka, kripto para birimlerini entegre etmek isteyen bir kuruluş için üç noktalı bir yaklaşımın ana hatlarını çiziyor. İlk olarak Citi, kuruluşun muhasebe ekibinin kriptoyu işlemek için doğru araçlara sahip olmasını sağlamanın yanı sıra hangi kripto paraların bir ödeme şekli olarak kabul edileceğini seçmesi gerektiğini belirtiyor. Son olarak, bankacılık kuruluşu, kuruluşların bilançoda ödeme olarak alınan kripto paraları elinde tutup tutmayacaklarına karar vermeleri gerektiğini belirtiyor.

Citi, kripto para birimlerine artan ilgi gösteren önde gelen finans kurumları arasında yer alıyor. Mayıs ayında, banka belirtilen müşterilerinden gelen talepleri de dikkate aldıktan sonra, bu kripto piyasasını desteklemek için sunulacak hizmeti inceledikleri bilgisini paylaştı. Ağustos ayının sonlarında banka, bazı kurumsal müşteriler için Bitcoin vadeli işlemleri teklif etmeyi düşündüğünü de açıkladı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!