Çarpıcı Rapor: Polkadot (DOT) Neden Bekleneni Veremiyor?

Electric Capital’in raporuna göre, Polkadot (DOT) şu anda Ethereum (ETH)’dan sonra Blockchain gelişimi açısından en büyük ikinci ekosistem. Polkadot’un diğer büyük altcoin projelerine kıyasla önemli ölçüde daha yüksek bir geliştirme faaliyetine sahip olduğu bildirildi.

 

Yatırımcı duyarlılığı, son 7 ayın en düşük seviyesinde

 

Solana (SOL), NFT çılgınlığı nedeniyle bu yılın başlarında DeFi’nin cazibe merkezi haline gelse de, toplam geliştiriciler söz konusu olduğunda, Polkadot’un Ethereum‘dan sonra yaklaşık 2 bin geliştirici ile ikinci sıradaki sürdürdü. Artı, herkes Polkadot’un parachainlerinin ve yakın zamanda sona eren müzayedelerin gücünün farkında. Aslında, birkaç gün içinde parachain müzayedesinin ilk galibi Moonbeam, Polkadot’taki lansmanın ikinci aşamasını tamamlayacak. Ayrıca, bu tamamlandığında, ağ, kullanıcıları için EVM’yi etkinleştirecek. Ancak, Moonbeam’in lansmanı tamamlanmadan önce, Polkadot ikinci müzayede turunu çoktan başlatmıştı. Efinity, altıncı slotu kazandıktan sonra, Composable Finance yedinci slot için iddialı.

 

Bu, Polkadot’un gitgide daha fazla geliştirici çekmeye devam edeceğinin ve hatta gelecekte en önemli DeFi merkezi haline gelebileceğinin kanıtıdır. Ancak, piyasanın genel düşüş eğilimi nedeniyle, DOT da ATH’sinden çok uzakta.Hatta altcoin son üç günde yüzde 17,35’ten fazla değer kaybetti. Ancak düşüş eğilimi giderek gücünü kaybettiğinden, kısa vadede toparlanma söz konusu olabilir. Analistlere göre, yatırımcılar, varlığa yeterince ilgi göstermediği için DOT’un yeni yatırımcılar çekmesi gerekiyor. Bu durum,  yatırımcı duyarlılığının son yedi ay içinde en kötü durumda olduğu gerçeğiyle görülebilir. Bununla birlikte, DOT için riske göre düzeltilmiş getiriler şu anda negatif olduğundan, projeye giriş yapmadan önce birkaç yeşil muma dikkat etmek en iyisi olacaktır.

 

Polkadot 50 dolara ulaşacak

Kriptoarena.com olarak daha önce bildirdiğimiz gibi, Ethereum’un uzun vadede ölçekleme savaşını kaybetmesi pek olası değil. Bir kripto para eğitimcisi olan Brad Laurie, 2. katman platformlarının birbirine bağlanacağına inanıyor. Polkadot gibi metaverse protokolleri, katman-1’deki Blockchain’leri bağlayacaktır. “Huefin News” üzerinde bir kripto para birimi analisti, DOT fiyatı için 50 dolarlık bir yükseliş hedefi belirledi. Analist, Kasım 2021’deki eğilimin aksine, altcoin fiyatında bir yükseliş hareketi bekliyor.

Ethereum katili Polkadot (DOT), parachain müzayedesinin başarıyla tamamlanmasının ardından piyasada daha da iddialı hale geldi. Eklenen işlevsellik ile altcoin, Ethereum’a meydan okumaya hazır.
Polkadot (DOT)’un kurucusu Dr. Gavin Wood, ilk parachain müzayedesinin tamamlanmasının ardından ağın faydalarını övdü. Coindesk ile bir röportajda konuşan Wood, Polkadot’un yeni modelinin geliştiricilere Ethereum ve diğer rakip projelerin sisteminden farklı olarak ücretsiz bir yürütme modeli sunduğunu belirtti. Yöneticiye göre, Ethereum üzerine kurulu uygulamaların kullanıcıları ekonomik anlamda yıpranıyor. Wood, ETH’nin eksiklikleri ile ilgili olarak, ”bu kullanıcıların Ethereum‘a ve çoğu zaman Ethereum akıllı sözleşmeleri kullanılarak oluşturulmuş herhangi bir uygulamayı kullanmalarına izin veren başka bir token’a sahip olmaları gerekiyor.” ifadesini kullandı.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!