Analistten Kritik Bitcoin Yorumu: Ralli Sona mı Erdi?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) fiyatı, son haftalardaki konsolidasyon sürecine devam ediyor. Birkaç gündür 53 bin dolar ile 59 bin dolar arasında dalgalanan BTC fiyatı, Perşembe günü yaklaşık 56 bin dolar seviyelerinde konsolide oldu. 

 Analistler umutlu: Bitcoin 2022 yılının başlarında 75 bin dolar olabilir

Geçen hafta yaşanan ani düşüşün ardından, Bitcoin fiyatlanmasındaki belirsizlik devam ediyor. Her ne kadar BTC şuan düşüş eğiliminde olsa da, iyimser yatırımcılar ve analistler, BTC’nin  yakın gelecekte tüm zamanların en yüksek seviyelerini göreceği konusunda umutlu. Bazı analistler, kripto para biriminin, yılı güçlü bir seviyede kapatma yönündeki tarihsel eğilimini sürdüreceğinden emin ancak kripto piyasası o zamandan beri her iki yönde de ivme kaybetti.  

 CoinMarketCap verilerine göre Bitcoin, 1,07 trilyon dolarlık piyasa değeri ile son 24 saatte %0,63,  önceki yedi gün içinde ise yaklaşık %1,47’lik düşüş yaşadı ve şuan 56.757 dolardan işlem görüyor. Analistlere göre, şuan BTC düşüş eğiliminde olsa da, hala yılı 70 bin dolar seviyesinde bitirebilir. Eğer bu seviye yakalanırsa, bir sonraki adımda Btc fiyatı 75 bin dolar seviyelerine doğru sıçrama yapabilir ve 2022 yılının başlarında BTC fiyatını 75 bin dolar seviyelerinde izleyebiliriz. Analist CryptoBirb BTC fiyatıyla ilgili yaptığı analizde şunları söyledi:

BTC 7 kez 59-60 direncini  kırmaya çalıştı ancak başarısız oldu. Kısa vadede yaşanan bu hareketler çok anlamsız. Fiyat salıncak gibi 56-59 dolar arasında gidip geliyor. 

BTC konsolide olurken altcoin’lerde neler oluyor?

Genelde Bitcoin fiyat hareketlerinin piyasayı etkilediği bilinir.  Piyasaya genel olarak baktığımızda ise, Ethereum (ETH) ve Solana (SOL) gibi diğer kripto para birimleri, geçtiğimiz hafta önemli fiyat yükselişleri yaşadı , Solana fiyatı yaklaşık %13 artış gördü ve piyasa değerini 70 milyar dolara yaklaştırdı.

Bitcoin (BTC)’in konsolide olduğu hafta Terra (LUNA) ise, piyasa değerine göre ilk 100 kripto para arasında son 24 saat içinde en büyük kazancı gördü. LUNA gün içinde %9,98 ve hafta boyunca yaptığı ralliyle yaklaşık %57,17 artış yaşadı. Luna fiyatı şuan 62,54 dolar ve toplam piyasa değeri 24,3 milyar dolar civarında. Terra, Kraken kripto para borsasında listelenmesi sayesinde daha önce önemli bir artış yaşayan meme coin Shiba Inu’nun (SHIB) yerine geçerek 12. Sıradaki yerine geri geldi. Kriptoarena.com olarak daha önce bildirdiğimiz gibi, Shiba Inu sahiplerinin neredeyse %70’inin kârda olduğunu göstermesine rağmen SHIB, Salı günü 0,0005 dolar gibi yüksek bir seviyede işlem görerek, gün içinde yüzde 3,8 düşüşle 0,00004296 Dolardan işlem gördü. Makalede yer alan görüşler tahminden öteye geçemez. Eğer Bitcoin ya da altcoinlere yatırım yapmayı düşünüyorsanız,  kendi araştırmanızı yaparak dikkatli olmanızı öneririz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!